Πώς οι κολοσσοί ενέργειας μεγιστοποιούν την κερδοφορία τους

Πώς οι κολοσσοί ενέργειας μεγιστοποιούν την κερδοφορία τους

187
Πώς οι κολοσσοί ενέργειας μεγιστοποιούν την κερδοφορία τους

Εν μέσω της ενεργειακής κρίσης και των ιδιαίτερα υψηλών επιπέδων που καταγράφονται στις τιμές των ενεργειακών αγαθών, οι κορυφαίες εταιρείες ενέργειας σημειώνουν σημαντικά κέρδη. Στο πλαίσιο αυτό, δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι οι δυτικοί κολοσσοί ενέργειας αναμένεται να καταγράψουν κέρδη-ρεκόρ για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο.

Ειδικότερα, η ανάκαμψη της ζήτησης σε συνάρτηση με την άνοδο των τιμών ευνοούν την κερδοφορία εταιρειών ενέργειας, όπως η Shell και η ExxonMobil. Εντός Ιουλίου, η ExxonMobil ανακοίνωσε πως ενδέχεται να σημειώσει τα ισχυρότερα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου το β’ τρίμηνο του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι, το α’ τρίμηνο του 2022, Shell, BP, Chevron, ExxonMobil και TotalEnergies σημείωσαν αθροιστικά κέρδη περίπου $40 δισ. Οι εκτιμήσεις για το β’ τρίμηνο κάνουν λόγο για αρκετά υψηλότερα επίπεδα κερδών.

Οι εταιρείες ενέργειας δέχονται ιδιαίτερα κριτική, λόγω της υψηλής κερδοφορίας που σημειώνουν. Την ίδια ώρα, η στρατηγική που χαράσσουν περιστρέφεται γύρω από την επαναγορά μετοχών και την αύξηση των μερισμάτων. Shell, BP και TotalEnergies ενδέχεται να αυξήσουν την κερδοφορία τους μέσω της επαναγοράς μετοχών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.