Data analysis, «άσος» για τη βιωσιμότητα της ναυτιλίας

Data analysis, «άσος» για τη βιωσιμότητα της ναυτιλίας

114
Data analysis, «άσος» για τη βιωσιμότητα της ναυτιλίας

Η ελβετική εταιρεία ναυτιλιακής τεχνολογίας WinGD υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την εταιρεία Chord X, η οποία ειδικεύεται στην ανάλυση δεδομένων εκπομπών, προκειμένου να αναπτύξουν ψηφιακές λύσεις για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του ναυτιλιακού κλάδου.

Η εν λόγω συνεργασία στοχεύει στη διερεύνηση των τρόπων με τους οποίους η απόδοση του κινητήρα επηρεάζει τη συνολική επιχειρησιακή απόδοση του πλοίου στο πλαίσιο και του επερχόμενου κανονισμού CII του ΙΜΟ. Συνδυάζοντας την πλατφόρμα διάγνωσης της κατάστασης του κινητήρα WiDE της WinGD με τη λύση ανάλυσης εκπομπών ecoMAX της Chord X, οι πλοιοκτήτες και οι διαχειριστές θα μπορούν να εμβαθύνουν στις τρέχουσες και μελλοντικές τιμές του δείκτη λειτουργικής έντασης άνθρακα (CII) των πλοίων τους, προκειμένου να αξιολογήσουν εάν υπάρχει ανάγκη βελτίωσης της λειτουργίας του κινητήρα για την επίτευξη των επιθυμητών τιμών.

Η σύνδεση μεταξύ των δύο συστημάτων θα επιτρέπει στους διαχειριστές να βλέπουν πώς τα μελλοντικά ταξίδια θα επηρεάσουν τις τιμές του δείκτη CII, αλλά και να προβλέπουν τις αντίστοιχες τιμές για τα επόμενα χρόνια, καθώς ο κανονισμός απαιτεί περισσότερες βελτιώσεις στην ενεργειακή απόδοση.

Η στρατηγική αυτή συνεργασία θα επεκταθεί, όμως, και πέρα από το κομμάτι της συμμόρφωσης με τον κανονισμό CII, καθώς θα εστιάζει και στη βελτίωση της ακρίβειας των δεδομένων που συλλέγονται σχετικά με τις εκπομπές των πλοίων, ενώ θα παρέχει επίσης τη δυνατότητα βελτιστοποίησης της απόδοσης των κινητήρων και αντιμετώπισης τυχόν προβλημάτων, προσφέροντας στους διαχειριστές των πλοίων σημαντικά πλεονεκτήματα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.