Τα LPG carriers σε θετικό μομέντουμ

Τα LPG carriers σε θετικό μομέντουμ

131
Τα LPG carriers σε θετικό μομέντουμ

Mε νέα της έκθεση, η ViaMar επιχειρεί να σκιαγραφήσει τις προοπτικές των κύριων ναυτιλιακών αγορών.

Για τα LPG carriers, η εταιρεία αναλύσεων σημειώνει ότι το επίπεδο των τιμών πετρελαίου αναμένεται να συνεχίσει την ανοδική του πορεία, ενώ η παραγωγή LPG από τις ΗΠΑ φαίνεται πως θα αυξηθεί σημαντικά.

Ειδικότερα, οι εξαγωγές LPG από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη και την Ασία κατά πάσα πιθανότητα θα αυξηθούν. Επιπλέον, η παραγωγή LPG στη Μέση Ανατολή αναμένεται να σημειώσει άνοδο, καθώς άρθηκαν προηγούμενοι περιορισμοί παραγωγής πετρελαίου ενώ συνάμα θα αυξηθούν οι εξαγωγές.

Επιπρόσθετα, παρά την ισχυροποίηση της ασιατικής παραγωγής αιθυλενίου, η ViaMar θεωρεί πιθανό οι ΗΠΑ να συνεχίσουν την εξαγωγή τους σε εκείνη την περιοχή, αλλά και στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική.

Από την πλευρά της προσφοράς, η ανάπτυξη του στόλου των VLGCs και MGCs φαίνεται πως θα παραμείνει υψηλή μέσα στο 2023 και το 2024, ενώ η ανάπτυξη για τα μικρότερα μεγέθη θα είναι περιορισμένη, παρέχοντας στήριξη στα κέρδη των τελευταίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.