HΠΑ: Άνοδος των εισαγωγών και μετατόπιση της λιμενικής συμφόρησης

HΠΑ: Άνοδος των εισαγωγών και μετατόπιση της λιμενικής συμφόρησης

41
HΠΑ: Άνοδος των εισαγωγών και μετατόπιση της λιμενικής συμφόρησης

Οι ροές εισαγωγών εμπορευματοκιβωτίων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 5,9% τον Ιούνιο, παρά τη μειωμένη ζήτηση από το καταναλωτικό κοινό.

Σύμφωνα με το πιο πρόσφατο report της McCown, η διακίνηση στα δέκα μεγαλύτερα λιμάνια εμπορευματοκιβωτίων των ΗΠΑ έφτασε τα 2.164.789 TEUs. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 26,9% σε σύγκριση με τα προ-πανδημικά επίπεδα του Ιουνίου του 2019.

Ειδικότερα, τα λιμάνια στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ καθώς και το US Gulf σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση στις εισαγωγές εμπορευματοκιβωτίων, σε ποσοστό 9,7%, συγκρινόμενο με την αύξηση 2,3% για τα λιμάνια της δυτικής ακτής.

Επιπλέον, η αύξηση εισαγωγών κατά 13,4% στον λιμένα της Νέας Υόρκης είχε ως αποτέλεσμα την απόσταση μιας ανάσας μεταξύ του συγκεκριμένου λιμένα από αυτόν του Λος Άντζελες για τον τίτλο του κορυφαίου αμερικανικού λιμένα στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων.

Τέλος, σύμφωνα με τον συντάκτη της έκθεσης, John McCown, η λιμενική συμφόρηση μετατοπίστηκε πλέον προς Ανατολάς, με τα δύο τρίτα των πλοίων να είναι αγκυροβολημένα στα λιμάνια της ανατολικής ακτής. Υπενθυμίζεται ότι, έξι μήνες πριν, το σκηνικό ήταν διαφορετικό, καθώς πολλά πλοία ανέμεναν σε λιμάνια της δυτικής ακτής των ΗΠΑ για να δέσουν. Επιπρόσθετα, υπογράμμισε πως η συμφόρηση των αμερικανικών λιμένων ήταν αποτέλεσμα της αδυναμίας προώθησης των εμπορευματοκιβωτίων εκτός των λιμένων και όχι λόγω της αδυναμίας εκφόρτωσης από τα πλοία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.