Βράβευση Γιάννη Μυτιληναίου από το Propeller Club

Βράβευση Γιάννη Μυτιληναίου από το Propeller Club

632
Βράβευση Γιάννη Μυτιληναίου από το Propeller Club

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Ιουλίου στο Μουσείο της Ακρόπολης, η εκδήλωση «Members’ Day Meeting» του International Propeller Club of the United States, Port of Piraeus. Κεντρικό και αναμφισβήτητα μεγάλο γεγονός της βραδιάς ήταν η βράβευση του κ. Γιάννη Μυτιληναίου, ιδρυτή της M/Maritime και συνιδρυτή της Mytilineos Holdings, με το Members’ Award of Excellence για το μεγάλο επιχειρηματικό του έργο, τόσο στη βιομηχανία όσο και στη ναυτιλία. Όπως πολύ χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά κ. Κωστής Φραγκούλης “Το προφίλ του κ. Γιάννη Μυτιληναίου ξεχωρίζει. Η δράση και το στίγμα του χαρακτηρίζονται από αξίες που πηγαίνουν το ανθρώπινο γένος πιο μπροστά. Η αποψινή βράβευση είναι μια ένδειξη αναγνώρισης και είναι μια βράβευση που επιθυμούμε να λειτουργήσει ως έμπνευση και παραδειγματισμός για όλους”.

Εξέχων ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Η ενδιαφέρουσα ομιλία του με τίτλο «Πορεία και Προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας και η Ναυτιλία ως πυλώνας Ισχυρής, Βιώσιμης Ανάπτυξης» έδωσε έναυσμα για περαιτέρω συζητήσεις γύρω από την Ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της Ελληνικής ναυτιλίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκλεκτά μέλη του Propeller Club Πειραιά και σημαίνουσες προσωπικότητες από διαφορετικούς τομείς της εγχώριας και παγκόσμιας οικονομίας, κυρίως από τον κλάδο της ναυτιλίας, κυβερνητικοί και διπλωματικοί εκπρόσωποι.

2022-07-14 General

Μεταξύ των παραβρισκόμενων ήταν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα. Δόμνα Μιχαηλίδου, ο βουλευτής Ν.Δ Βόρειου Τομέα Αθηνών και μέλος του Propeller Club Πειραιά κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Πρέσβης των ΗΠΑ και επίτιμος Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά κ. George Tsunis, o Πρέσβης της Ιαπωνίας κ. Yasunori Nakayama, η Πρέσβης της Ιταλίας κα. Patrizia Falcinelli, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητήριου της Ελλάδας Δρ. Γεώργιος Δ. Πατέρας και ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Νικόλας Μπακατσέλος.

Την εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό της η Γενική Γραμματέας του Propeller Club Πειραιά κα. Δανάη Μπεζαντάκου, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Φραγκούλης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι το Propeller Club Πειραιά είναι σήμερα «το μεγαλύτερο και ισχυρότερο Propeller Club στον κόσμο ανάμεσα σε 72, ενεργό στον Πειραιά από το 1935.»

Επιπρόσθετα, ο κ. Φραγκούλης αναφέρθηκε συνοπτικά στη δράση αλλά και τα μελλοντικά σχέδια του Club. «Έχουμε και θα έχουμε να επιδεικνύουμε ένα ισχυρό και πολύπλευρο έργο ως Club, και αυτό οφείλεται καταρχάς στην εξαιρετική μας ομάδα. Σε ένα δυναμικό και ιδιαίτερα δραστήριο Διοικητικό Συμβούλιο που πάντα ευχαριστώ για τη μεγάλη του προσφορά», δήλωσε ο κ. Φραγκούλης και πρόσθεσε πως «η χώρα μας έλαμψε πρόσφατα και εξέπεμψε σαν δυνατός φάρος με τη διοργάνωση των Ποσειδωνίων. Η συμμετοχή του Club μας στην Έκθεση ήταν πολύ πετυχημένη με πάρα πολλούς και σημαντικούς επισκέπτες στο περίπτερό μας. Τώρα, το Propeller Πειραιά ετοιμάζεται να διοργανώσει το 96o Παγκόσμιο Συνέδριο των Propeller τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Αθήνα. Η σπουδαιότητα αυτού του Συνεδρίου είναι αναμφισβήτητη για τη χώρα, για τη Ναυτιλία, για τον θεσμό του Propeller Club».

2022-07-14 PROPELLER AKROPOLI (52)

Στην ομιλία του κ. Σταïκούρα που ακολούθησε, ο Υπουργός Οικονομικών ανέλυσε την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και της ναυτιλιακής βιομηχανίας ως πυλώνα ισχυρής, βιώσιμης ανάπτυξης. Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, «το Propeller Club Πειραιά με συνέπεια και επιτυχία επί δεκαετίες υπηρετεί τον στόχο της προώθησης και προαγωγής των κοινωνικών, πολιτιστικών και ναυτικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, καθώς και την ανάδειξη της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας», για την οποία τόνισε ότι «είναι ένας εξωστρεφής κλάδος, που αποτελεί κυρίαρχη δύναμη στην ελληνική οικονομία αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις προκλήσεις τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο».

Ο κ. Φραγκούλης αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό για την ομιλία του, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «κρατούμε την αισιοδοξία που νιώθετε και νιώθουμε όλοι για την επόμενη μέρα της Ελλάδας και σας ευχαριστούμε για το έργο που επιτελείτε ως Υπουργός Οικονομικών. Σας συγχαίρω και για όσα κάνετε ως κυβέρνηση για την εξυγίανση και επαναλειτουργία των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας. Η χώρα έχει ανάγκη από ενεργά, παραγωγικά και αξιόπιστα ναυπηγεία όπως αυτό του Νεώριου Σύρου. Δεν είναι δυνατόν η πρώτη ναυτιλία στον κόσμο να μην διαθέτει και μια ισχυρή ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία».

Προλογίζοντας τον κ. Μυτιληναίο και τη βράβευσή του, ο κ. Φραγκούλης ανέφερε πως «στις μέρες μας η Αριστεία, σε συνδυασμό με το Ήθος, σπανίζουν. Ο Γιάννης Μυτιληναίος είναι ένας σπάνιος άνθρωπος κι επιχειρηματίας. Οι αξίες του είναι αξίες που πρεσβεύουμε, τιμούμε και υπηρετούμε στο Propeller Club Πειραιά, είναι αξίες που επιθυμούμε να επιβραβεύουμε».

Την απονομή της τιμητικής πλακέτας στον κ. Μυτιληναίο έκανε ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα κ. George Tsunis, με την ιδιότητα του Επίτιμου Προέδρου του Propeller Club Πειραιά. Στη συνέχεια, ο κ. Μυτιληναίος χρίστηκε Επίτιμο Μέλος του Club και σύμφωνα με την παράδοση του Club ο κ. Φραγκούλης καρφίτσωσε το pin και η κα. Μπεζαντάκου του παρέδωσε το Πιστοποιητικό του Επίτιμου Μέλους του Club.

Στην ιδιαίτερα ανθρώπινη και συναισθηματική ομιλία του, μετά τη βράβευσή του, η οποία άγγιξε όλους τους παραβρισκόμενους, ο κ. Γιάννης Μυτιληναίος είπε χαρακτηριστικά πως είναι ένας μετριόφρων άνθρωπος που δεν συνηθίζει ούτε τις βραβεύσεις ούτε και τις μαζικές εκδηλώσεις. Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν περίμενε ποτέ ότι θα βραβευτεί για τη δουλειά του. «Γιατί εγώ πάντα θεωρούσα ότι κάθε πρωί έκανα μία δουλειά, σκληρή δουλειά» είπε χαρακτηριστικά. «Όμως δεν μπορώ να μην πω ότι είμαι πράγματι υπερήφανος για την επαγγελματική και επιχειρηματική μου πορεία τα τελευταία 40 χρόνια, μια πορεία βασισμένη στις αξίες και στα πιστεύω μου” είπε ο κ. Μυτιληναίος.

Ο κ. Μυτιληναίος επεσήμανε ακόμη πως «δεν αρκεί η σκληρή δουλειά για να πετύχει κάποιος, είναι όμως προϋπόθεση. Όλα αυτά γίνονται όταν υπάρχει όραμα. Όραμα επιχειρηματικό το οποίο είχα σε περιορισμένο βαθμό, γιατί ήμουν πάντα προσγειωμένος και προσηλωμένος σε μια σκληρή πραγματικότητα». Στο σημείο αυτό ο κ. Μυτιληναίος έκανε ιδιαίτερη μνεία στον αδελφό του Ευάγγελο Μυτιληναίο που χάρη σε εκείνον και το πολύ μεγάλο όραμά του, οι δυο τους κατάφεραν να πραγματοποιήσουν όλα τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Ο κ. Μυτιληναίος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την οικογένειά του για τη στήριξη που του παρείχε όλα αυτά τα χρόνια και κυρίως τις δύο κόρες του “που τις πιο πολλές φορές πήγαιναν για ύπνο πριν πάω εγώ στο σπίτι” είπε χαρακτηριστικά και καταχειροκροτήθηκε. Ευχαρίστησε ξεχωριστά την αδελφή του Σόφη Δασκαλάκη-Μυτιληναίου και τον αδελφό του Γιώργο Κοντούζογλου «που ήταν πάντα εκεί για να διασφαλίσουν την οικογενειακή συνοχή ακόμη και στις πιο δύσκολες περιστάσεις». Τέλος, απηύθυνε ευχαριστήρια στο Propeller Club Πειραιά και τον φίλο του, όπως τον αποκάλεσε, Κωστή Φραγκούλη, καθώς και σε όλο το κοινό που τον παρακολουθούσε με αφοσίωση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.