Τα κέρδη των VLCCs σε ρυθμούς ανόδου

Τα κέρδη των VLCCs σε ρυθμούς ανόδου

110
Τα κέρδη των VLCCs σε ρυθμούς ανόδου

Οι προκλήσεις με τις οποίες έχει έρθει αντιμέτωπη η αγορά δεξαμενόπλοιων είναι επιμένουσες και έχουν επηρεάσει σημαντικά την κερδοφορία ιδιαίτερα των μεγαλύτερων μεγεθών. Παρά τις προκλήσεις αυτές, οι προοπτικές για τα VLCCs φαντάζουν αισιόδοξες, καθώς οι ναύλοι τον τελευταίο μήνα βρίσκονται σε άνοδο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Signal Ocean Platform τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, εντός των τελευταίων 30 ημερών, οι ναύλοι των VLCCs σε τέσσερα κύρια routes έχουν καταγράψει άνοδο σε όρους Worldscale (WS). Μάλιστα, η αύξηση που κατέγραψαν και τα τέσσερα routes ήταν παρεμφερής και μεταξύ του 28% και 29% σε όρους WS.

Όπως είναι επόμενο, η εν λόγω εξέλιξη έχει ευνοήσει τη ναυλαγορά των VLCCs. Το TCE του route Ras Tanura-Ningbo ήταν ίσο $32.300 στις 18 Ιουλίου. Το TCE για το route Ras Tanura-Singapore ήταν ίσο με $34.900, ενώ εκείνο για το route Basrah-Galveston ήταν ίσο με $7.200. Ακόμη, στο route Kizomba-Ningbo το TCE διαμορφώθηκε στα $37.900.

Συνεπώς, η δραστηριότητα στον Αραβικό Κόλπο εμφανίζεται αυξημένη, με τα VLCCs να αναχωρούν τόσο προς την Ασία όσο και προς τον Κόλπο του Μεξικού. Τέλος, η δραστηριότητα σε route από τη Δυτική Αφρική στην Ασία είναι επίσης αυξημένη.

Πηγή δεδομένων: Signal Ocean Platform

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.