Η Βραζιλία στον παγκόσμιο χάρτη των εξαγωγών λιθίου

Η Βραζιλία στον παγκόσμιο χάρτη των εξαγωγών λιθίου

64
Η Βραζιλία στον παγκόσμιο χάρτη των εξαγωγών λιθίου

Η Βραζιλία «χαλαρώνει» τους περιορισμούς σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές λιθίου, προκειμένου να εδραιώσει τη θέση της ως σημαντικός προμηθευτής παγκοσμίως και ενώ η ζήτηση αυξάνεται, καθώς το μετάλλευμα αποτελεί πρώτη ύλη στις μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων.

Συγκεκριμένα, με διάταγμα, πλέον οι εξαγωγές λιθίου της Βραζιλίας δεν απαιτείται να εγκριθούν από την επιτροπή πυρηνικής ενέργειας του Υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Ο υπουργός Εξορύξεων και Ενέργειας της Βραζιλίας, Adolfo Sachsida, σημείωσε πρόσφατα στο Reuters ότι το μέτρο αναμένεται να συμβάλει προκειμένου το επενδυτικό ενδιαφέρον στον τομέα του λιθίου να μετατοπιστεί από την ανατολική Ευρώπη και τις ασιατικές χώρες προς τη Βραζιλία.

Η κίνηση χαιρετίστηκε από εταιρείες του κλάδου. Η Sigma Lithium Corp. του Καναδά, η οποία αργότερα μέσα στον χρόνο θα ξεκινήσει την παραγωγή λιθίου στη Βραζιλία, τόνισε ότι η άρση μιας «αναχρονιστικής νομοθεσίας» θα ενισχύσει τις προσπάθειες της χώρας να αναδειχθεί ηγέτιδα στις προμήθειες λιθίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.