$30 δισ. εμπορευμάτων ακινητοποιημένα σε λιμένες των ΗΠΑ

$30 δισ. εμπορευμάτων ακινητοποιημένα σε λιμένες των ΗΠΑ

233
$30 δισ. εμπορευμάτων ακινητοποιημένα σε λιμένες των ΗΠΑ

Τα σημαντικά επίπεδα συμφόρησης κατά μήκος των εφοδιαστικών αλυσίδων συνεχίζουν να ταλανίζουν το παγκόσμιο εμπόριο. Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, εμπορεύματα αξίας περίπου $30 δισ. βρίσκονται σε αγκυροβολημένα πλοία στην Ανατολική και Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, ενώ εμπορεύματα ύψους περίπου $1,5 δισ. βρίσκονται στους λιμένες Λος Άντζελες και Λονγκ Μπιτς, αναμένοντας τη μεταφορά τους στην ενδοχώρα μέσω του σιδηροδρόμου.

Οι καθυστερήσεις στη μεταφορά εμπορευμάτων μέσω των αμερικανικών σιδηροδρομικών γραμμών επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό τη γενικότερη συμφόρηση που καταγράφεται στις εφοδιαστικές αλυσίδες των ΗΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό, οι ανησυχίες εντείνονται, με επίκεντρο μια ενδεχόμενη απεργία στην εν λόγω βιομηχανία. Η πιο πρόσφατη απεργία στις σιδηροδρομικές μεταφορές έλαβε χώρα το 1992 και υπολογίζεται πως είχε ημερήσιο κόστος ύψους $50 εκατ. για την οικονομία των ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο αριθμός containers που αναμένουν σε τερματικούς για να μεταφερθούν μέσω του σιδηρόδρομου συνεχίζει να αυξάνεται. Το CNBC επικαλείται στοιχεία του λιμένα του Λος Άντζελες, βάσει των οποίων υπάρχουν 19.665 containers που περιμένουν για τουλάχιστον εννέα ημέρες προκειμένου να μεταφερθούν στην ενδοχώρα. Ο αντίστοιχος αριθμός στο λιμάνι του Λονγκ Μπιτς ήταν ίσος με 13.819, ενώ πάνω από το 60% των containers που βρίσκονται εν αναμονή είναι προγραμματισμένο να μεταφερθούν μέσω του σιδηροδρόμου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.