LNGCs: Θετικοί οιωνοί για τους ναύλους

LNGCs: Θετικοί οιωνοί για τους ναύλους

124
LNGCs: Θετικοί οιωνοί για τους ναύλους

Θετικές διαμορφώνονται οι εκτιμήσεις για τη ναυλαγορά των LNG carriers για το υπόλοιπο του 2022, με επίκεντρο τις συνθήκες στη μεταφορά LNG. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, οι συνιστώσες στην αγορά LNG δημιουργούν αισιοδοξία για τους ναύλους.

Η ζήτηση για LNG έχει αυξηθεί μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ η προσφορά περιορίστηκε πρόσφατα. Ο περιορισμός της προσφοράς ωθεί την αγορά να στραφεί σε συμβόλαια χρονοναύλωσης μεγαλύτερης διάρκειας, με φόντο τη διασφάλιση των μεταφορικών αναγκών στο προσεχές μέλλον.

Αναλυτές και κύκλοι της αγοράς υποστηρίζουν ότι το outlook για τον ερχόμενο χειμώνα είναι ιδιαίτερα θετικό, λόγω των εκτιμήσεων για ισχυρή ζήτηση. Παρότι οι ναύλοι κατέγραψαν πτώση πρόσφατα, η τάση αυτή οφείλεται στην πυρκαγιά και στην έκρηξη σε μονάδα υγροποίησης την οποία διαχειρίζεται η Freeport LNG στις ΗΠΑ, που μείωσε την προσφορά LNG και κατ’ επέκταση οδήγησε σε άνοδο των διαθέσιμων πλοίων.

Το θετικό outlook για τη ναυλαγορά των LNG carriers αντανακλάται και στο μπαράζ παραγγελιών τέτοιου τύπου που έχουν λάβει χώρα εντός του έτους και ήδη έχουν διαμορφωθεί σε επίπεδα ρεκόρ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.