Αισιόδοξα μηνύματα για τους παραγωγούς καλαμποκιού της Βραζιλίας

Αισιόδοξα μηνύματα για τους παραγωγούς καλαμποκιού της Βραζιλίας

275
Αισιόδοξα μηνύματα για τους παραγωγούς καλαμποκιού της Βραζιλίας

Σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις καλαμποκιού στη Βραζιλία για το εμπορικό έτος 2022/2023 εκτιμάται πως θα ακολουθήσουν ανοδική πορεία σε σύγκριση με πέρυσι, φτάνοντας στα 22,5 εκατ. εκτάρια.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι, λόγω των αυξανόμενων τιμών για το καλαμπόκι στις εγχώριες αγορές της Βραζιλίας αλλά και στις διεθνείς, η παραγωγή καλαμποκιού θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στους 120 εκατ. τόνους.

Η Βραζιλία εισάγει το 85% των λιπασμάτων που χρησιμοποιεί κυρίως από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Κίνα, τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Παρά τις ανησυχίες σχετικά με την προμήθεια λιπασμάτων λόγω των περσινών κυρώσεων σε βάρος της Λευκορωσίας, η Βραζιλία κατέληξε να παραλάβει 35% περισσότερο λίπασμα. Επιπλέον, τον Μάιο του 2022 παρέλαβε 63% παραπάνω λίπασμα από τη Ρωσία σε σύγκριση με τον Απρίλιο, γεγονός το οποίο δύναται να δώσει ώθηση στην παραγωγή και στις εξαγωγές καλαμποκιού της συγκεκριμένης χώρας, σύμφωνα με το report του αμερικανικού υπουργείου.

Τέλος, εφόσον το νόμισμα της Βραζιλίας παραμένει αδύναμο, αυτό σημαίνει πως το κόστος εισαγωγής λιπασμάτων και παραγωγής θα αυξηθεί, ενώ συγχρόνως η ίδια τάση ενδέχεται να προσδώσει κέρδος στους Βραζιλιάνους εξαγωγείς, με την προϋπόθεση πως οι τιμές θα παραμείνουν υψηλές σε διεθνές επίπεδο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.