Maran Mars: Το νέο VLCC της Maran Tankers

Maran Mars: Το νέο VLCC της Maran Tankers

649
Maran Mars: Το νέο VLCC της Maran Tankers

Νέα παραλαβή που επεκτείνει περαιτέρω τον στόλο των VLCCs της ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Maran Tankers, με επικεφαλής τη Μαρία Αγγελικούση. Πιο συγκεκριμένα, η Maran Tankers παρέλαβε την 1η Ιουλίου το Maran Mars, VLCC ναυπηγημένο στο νοτιοκορεατικό ναυπηγείο Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering τον Ιούνιο του 2020, το οποίο διαθέτει χωρητικότητα περίπου 300.000 dwt. To Μaran Mars αποτελεί το πρώτο από τα δύο second-hand πλοία που απέκτησε η εταιρεία με στόχο την ανανέωση του στόλου της.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Αγγελικούση εμπιστεύεται σε σημαντικό βαθμό τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία και δη την DSME. Από τα 53 δεξαμενόπλοια (37 VLCCs, 14 Suezmaxes και δύο Aframaxes) που απαρτίζουν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Maran Tankers, τον στόλο της, τα 35 έχουν ναυπηγηθεί από την DSME. Παράλληλα, και η Maran Gas συνεργάζεται στενά με την DSME όσον αφορά τις ναυπηγήσεις LNG carriers.

Ακόμη, στο ναυπηγικό πρόγραμμα της Maran Tankers περιλαμβάνονται τέσσερα VLCCs, χωρητικότητας 320.500 dwt, τα οποία θα φέρουν την ελληνική σημαία: Τα πρώτα θα ονομαστούν ANTONIS I. ANGELICOUSSIS και MARIA A. ANGELICOUSSIS και αναμένεται να παραδοθούν τον Ιανουάριο του 2023. Το τρίτο θα ονομαστεί MARAN DANAE και αναμένεται να παραδοθεί τον Μάρτιο του 2023 και το τέταρτο MARAN DIONE και η παράδοσή του αναμένεται τον Ιούνιο του 2023. Mε την παραλαβή των τεσσάρων νεότευκτων το επόμενο έτος η αθροιστική μεταφορική ικανότητα του στόλου της εταιρείας θα ξεπερνά τα 15 εκατ. dwt.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.