Χάος στο Heathrow: Έκκληση για περιορισμό ταξιδιωτών από όλους τους φορείς

Χάος στο Heathrow: Έκκληση για περιορισμό ταξιδιωτών από όλους τους φορείς

236
Χάος στο Heathrow: Έκκληση για περιορισμό ταξιδιωτών από όλους τους φορείς

H διοίκηση του αεροδρομίου Heathrow στο Λονδίνο ζήτησε επισήμως από τις αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν πτήσεις προς και από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο, να σταματήσουν να πωλούν επιπλέον εισιτήρια για ταξίδια μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου προς το Λονδίνο. Η κεντρική διοίκηση, στο πιο δημοφιλές αεροδρόμιο στην Ευρώπη, ανακοίνωσε πλέον ανώτατο όριο στους επιβάτες που επιτρέπεται να πετούν από το αεροδρόμιο μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Λονδίνου θα περιορίσει τους επιβάτες σε 100.000 την ημέρα μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, καθώς «αγωνίζεται» στην κυριολεξία να αντιμετωπίσει την υψηλή εποχιακή ζήτηση και την έλλειψη πόρων, ειδικά ανθρώπινου δυναμικού.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του αεροδρομίου John Holland-Kaye ανακοίνωσε τη «δύσκολη απόφαση» σε μια ανοιχτή επιστολή προς τους επιβάτες, λέγοντας ότι  ο αριθμός των επιβατών που ταξιδεύουν ξεπερνούν πλέον διαρκώς τους 100.000 την ημέρα, με αποτέλεσμα η εξυπηρέτηση να «πέφτει σε επίπεδα που δεν είναι αποδεκτά».

Πολλές βρετανικές και ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες σκοπεύουν να μειώσουν άμεσα τον αριθμό των επιβατών που ταξιδεύουν από το Heathrow. Ωστόσο, διαφαίνεται από έγκυρες πηγές ότι ένας υπερβολικός αριθμός θέσεων είχε ήδη πωληθεί και ως εκ τούτου οι αεροπορικές εταιρείες θα έπρεπε άμεσα να σταματήσουν την πώληση εισιτηρίων.

Το 2018, ο ημερήσιος αριθμός επιβατών που ταξίδευαν από και προς το Heathrow ήταν σχεδόν 220.000. Ωστόσο οι δραματικές μειώσεις σε ανθρώπινο δυναμικό λόγω απολύσεων και πρόωρων συντάξεων κατά την προηγούμενη περίοδο στην αεροπορική βιομηχανία ή ασθενειών λόγω Covid τις τελευταίες εβδομάδες, προκαλούν ένα χάος άνευ προηγουμένου στους ευρωπαϊκούς αιθέρες.

Φωτό: Vickie Flores/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.