Στα ύψη η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια

Στα ύψη η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια

40
Στα ύψη η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια

Η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Ολυμπία Αναστασοπούλου συμμετείχε στις εργασίες της Συνάντησης Υψηλού Επιπέδου για τα Ασφαλή Διεθνή Ταξίδια (Safe International Travel) εν καιρώ πανδημίας, με παραπάνω από 100 συμμετέχοντες από 34 χώρες που διοργανώνει ο ΟΟΣΑ με την ισπανική κυβέρνηση.

Η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης στο πάνελ με θέμα “Τα Μακροπρόθεσμα Διδάγματα από την Πανδημία για τα Ασφαλή Ταξίδια”, επισήμανε τις επιπτώσεις στην τουριστική και ταξιδιωτική βιομηχανία παγκοσμίως, όπως και τις προκλήσεις για ασφαλείς μετακινήσεις διεθνώς, ενώ υπογράμμισε ότι σύμφωνα με την Ένωση Ευρωπαϊκών Αεροδρομίων ΑΙC, η Ελλάδα έχει γίνει πλέον η πρώτη χώρα που έχει επιστρέψει στα επίπεδα προ του 2019 σε ό,τι αφορά τη διακίνηση επιβατών στα αεροδρόμιά της.

Όπως τόνισε η Ολυμπία Αναστασοπούλου “αυτό οφείλεται στην έγκαιρη οικονομική ενίσχυση από την Ελληνική Πολιτεία τόσο των αεροδρομίων της χώρας, όσο και του κλάδου των αερομεταφορών ευρύτερα”. Παράλληλα η γγ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, σημείωσε ότι σε διάφορα αεροδρόμια της πατρίδας μας, από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο δίνεται μπόνους σε ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για όσες λιγότερες καθυστερήσεις υπάρχουν.

Επίσης, η κυρία Αναστασοπούλου είχε διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους της από τη Βραζιλία, τη Ρουμανία, τη Κροατία, την Λιθουανία, καθώς και εκπροσώπους της Ισπανικής κυβέρνησης και του ΟΟΣΑ, με τους οποίους συζήτησε τις προοπτικές εμβάθυνσης και διεύρυνσης της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού. Η γγ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης συνομίλησε ακόμη με τον Αναπληρωτή γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Yoshiki Takeuchi και την επικεφαλής Επιχειρηματικότητας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Τουρισμού του ΟΟΣΑ, Celine Kauffmann, με τους οποίους εξετάστηκε η περαιτέρω αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού οικοσυστήματος μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.