Μέση Ανατολή, ένας εξαγωγικός προορισμός έντονου ενδιαφέροντος

Μέση Ανατολή, ένας εξαγωγικός προορισμός έντονου ενδιαφέροντος

36
Μέση Ανατολή, ένας εξαγωγικός προορισμός έντονου ενδιαφέροντος

Νέα οικονομική συνεργασία ανακοίνωσαν Ινδονησία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), η οποία αναμένεται να ενισχύσει το εμπόριο και την επενδυτική δραστηριότητα μεταξύ της Ινδονησίας και των χωρών της Μέσης Ανατολής.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Ινδονησίας ANTARA, Ινδονησία και ΗΑΕ υπέγραψαν CEPA (Comprehensive Economic Partnership Agreement) την 1η Ιουλίου. Είναι η πρώτη φορά που η Ινδονησία συνάπτει εμπορική συμφωνία με χώρα του Αραβικού Κόλπου.

Σε σχετική δήλωσή του, ο υπουργός Εμπορίου της Ινδονησίας, κ. Hasan, σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η εν λόγω συμφωνία συνιστά το σημείο εισόδου της Ινδονησίας στα ΗΑΕ, που αποτελούν κόμβο ο οποίος θα επιτρέψει την αύξηση των εξαγωγών μας σε χώρες που παραδοσιακά δεν βρίσκονται στους εξαγωγικούς προορισμούς μας, όπως οι χώρες στον Κόλπο του Μεξικού, εκείνες της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Νότιας Ασίας».

Παράλληλα, η Μέση Ανατολή βρίσκεται στο στόχαστρο λοιπών χωρών, όπως η Ρωσία. Δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS αναφέρει ότι, μεταξύ άλλων, χώρες της Μέσης Ανατολής δύνανται να αποτελέσουν εξαγωγικούς προορισμούς για προϊόντα της ρωσικής βιομηχανίας ξυλείας.

Το προαναφερθέν συνιστά ένα από τα πολλαπλά βήματα της Ρωσίας με επίκεντρο την ανακατεύθυνση των εξαγωγών της, καθώς στον νεότερο χάρτη του εμπορίου η πόρτα της Ευρώπης παραμένει κατά κύριο λόγο κλειστή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.