Ισχυρές οικονομίες σε τροχιά ύφεσης;

Ισχυρές οικονομίες σε τροχιά ύφεσης;

64
Ισχυρές οικονομίες σε τροχιά ύφεσης;

Επιμένουσες παραμένουν οι προκλήσεις για την παγκόσμια οικονομία, με τις εκτιμήσεις για την πορεία πληθώρας ισχυρών οικονομιών να εμφανίζονται απαισιόδοξες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού μέσου CNBC, το οποίο επικαλείται κύκλους της αγοράς, πολλές από τις ισχυρές οικονομίες ενδέχεται να οδηγηθούν σε ύφεση στη σκιά της πολιτικής αύξησης των επιτοκίων που χαράσσουν οι κεντρικές τράπεζες για να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό.

Στις οικονομίες που «φλερτάρουν» με ύφεση συγκαταλέγονται οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Αυστραλία, ο Καναδάς αλλά και η Ευρωζώνη. Συγκεκριμένα για τις ΗΠΑ, η ύφεση εκτιμάται πως θα διαρκέσει για πέντε τρίμηνα, με αρχή το δ’ τρίμηνο του 2022.

Παράλληλα, παρότι η κινεζική οικονομία βρίσκεται σε ρότα ανάκαμψης, αναλυτές υπογραμμίζουν ότι αντιμετωπίζει κίνδυνο, εφόσον η πολιτική του Πεκίνου όσον αφορά την πανδημία παραμείνει ίδια. Άλλωστε, η επιβολή lockdowns στο παρελθόν οδήγησε σε σημαντική επιβράδυνσή της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.