Δεξαμενόπλοια: Ένα ταξίδι πέντε ημερών, αξίας $1,6 εκατ.

Δεξαμενόπλοια: Ένα ταξίδι πέντε ημερών, αξίας $1,6 εκατ.

710
Δεξαμενόπλοια: Ένα ταξίδι πέντε ημερών, αξίας $1,6 εκατ.

Το ρωσικό πετρέλαιο έχει καταστεί «απαγορευμένο» εμπόρευμα τους τελευταίους μήνες, με πληθώρα χωρών να το απομακρύνουν από την ενεργειακή τους εξίσωση. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, οι εταιρείες που είναι διατεθειμένες να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο εξασφαλίζουν σημαντικά έσοδα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο κύκλους της αγοράς, όσες ναυτιλιακές εταιρείες μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο μέσω μικρών tankers από το ρωσικό λιμάνι Kozmino στην Κίνα κερδίζουν περίπου $1,6 εκατ. Τα εν λόγω επίπεδα ναύλων είναι κατά περίπου τρεις φορές υψηλότερα έναντι εκείνων πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Το συγκεκριμένο route είναι εκ φύσεως ιδιαίτερα κερδοφόρο, καθώς το ταξίδι διαρκεί περίπου πέντε ημέρες και κατά συνέπεια ο χρόνος που απαιτείται για να επιστρέψει το πλοίο στο λιμάνι αφετηρίας του route, Kozmino, είναι μικρός.

Φωτό: PxHere

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.