Οι σημαντικότεροι σκόπελοι για τη ναυτική κίνηση

Οι σημαντικότεροι σκόπελοι για τη ναυτική κίνηση

119
Οι σημαντικότεροι σκόπελοι για τη ναυτική κίνηση

Οριακή είναι η βελτίωση που καταγράφεται στη ναυτική κίνηση, όπως προκύπτει από τον δείκτη Neptune Declaration Crew Change Indicator Ιουλίου.

Ο εν λόγω δείκτης βασίζεται σε δεδομένα που παρέχουν δέκα διαχειρίστριες εταιρείες για 100.000 και πλέον ναυτικούς.

Συγκεκριμένα, τα δεδομένα για τον περασμένο μήνα δείχνουν ότι το ποσοστό των ναυτικών που παρέμειναν στα πλοία έχοντας ωστόσο ολοκληρώσει τις συμβάσεις τους υποχώρησε στο 4,2% από το 4,3%. Την ίδια ώρα, το ποσοστό των ναυτικών που παραμένουν στα πλοία πάνω από 11 μήνες είναι σταθερό στο 0,3%.

Στο μέτωπο των εμβολιασμών, ο πρόσφατος δείκτης καταδεικνύει ότι αθροιστικά το ποσοστό των ναυτικών που συμμετέχουν στο δείγμα και έχουν εμβολιαστεί ανήλθε στο 89,3% έναντι 86,2%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο report συμμετέχουν εκπρόσωποι δέκα διαχειριστριών εταιρειών, οι οποίοι σημειώνουν μια σταθεροποίηση της κατάστασης, με χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Ακόμη, η Κίνα έχει άρει τους περιορισμούς για τους Κινέζους ναυτικούς, ωστόσο προκλήσεις για τη ναυτική κίνηση αναδύονται από άλλες ασιατικές χώρες. Τέλος, υπογραμμίζουν ένα αυξανόμενο έλλειμμα Ρώσων και Ουκρανών ναυτικών, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.