Liner κολοσσοί στη μάχη ενάντια στον πληθωρισμό

Liner κολοσσοί στη μάχη ενάντια στον πληθωρισμό

101
Liner κολοσσοί στη μάχη ενάντια στον πληθωρισμό

Την απόφαση να μειώσει τους ναύλους στα πλοία του έλαβε ο ευρωπαϊκός κολοσσός των τακτικών γραμμών CMA CGM, κίνηση που στοχεύει στην αναχαίτιση του πληθωρισμού και στην ανακούφιση του καταναλωτικού κοινού. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, έπειτα από έκκληση της γαλλικής κυβέρνησης, η CMA CGM αποφάσισε να μειώσει τους ναύλους της κατά 10% για containers τα οποία κατευθύνονται προς μεγάλες εταιρείες λιανικής στη Γαλλία.

Από την 1η Αυγούστου θα λάβει χώρα μείωση €500/FEU για containers που μεταφέρουν εμπορεύματα με προορισμό μεγάλες εταιρείες λιανικής στην ηπειρωτική Γαλλία. Το εν λόγω μέτρο θα έχει διάρκεια ένα έτος και συνιστά μείωση των ναύλων κατά περίπου 10%. Επιπλέον, η εταιρεία θα προβεί σε αντίστοιχη μείωση των ναύλων για εισαγωγές σε υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας.

Αντίστοιχο κάλεσμα από τη γαλλική κυβέρνηση έλαβε και ο ενεργειακός κολοσσός TotalEnergies, ο οποίος προέβη σε αύξηση της καλοκαιρινής έκπτωσης στα γαλλικά καύσιμα κατά επιπλέον €0,02. Συνεπώς, η συνολική έκπτωση θα ανέρχεται σε €0,12/λίτρο καυσίμου για την περίοδο 1 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.