Αποκλίσεις στο βάρος των containers: Τα νέα μέτρα της ΟΝΕ

Αποκλίσεις στο βάρος των containers: Τα νέα μέτρα της ΟΝΕ

152
Αποκλίσεις στο βάρος των containers: Τα νέα μέτρα της ΟΝΕ

Τέλος σε πρακτικές των φορτωτών που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια εργαζομένων και την αξιοπιστία των ναυτιλιακών εταιρειών αποπειράται να βάλει ο ιαπωνικός κολοσσός της αγοράς containerships Ocean Network Express (ONE). Πιο συγκεκριμένα, η ONE συνιστά την πρώτη εταιρεία της liner ναυτιλίας που ανακοινώνει πρόσθετη επιβάρυνση των φορτωτών όταν υπάρχει ασυμφωνία στις μετρήσεις βάρους των containers σε σύγκριση με το πραγματικό τους βάρος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ONE, η πρόσθετη επιβάρυνση θα εφαρμόζεται εφόσον το βάρος των εμπορευμάτων έχει απόκλιση μεγαλύτερη των τριών τόνων από το πραγματικό τους βάρος. Η επιπλέον επιβάρυνση θα είναι ίση με $2.000/TEU και το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2022.

Η ONE υπογραμμίζει ότι το νέο μέτρο θα διασφαλίσει την επιχειρησιακή ασφάλεια τόσο στη στεριά όσο και εν πλω. Ακόμη, θα διασφαλίσει την εμπορική ακεραιότητα των συμφωνιών της με τους πελάτες της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.