Συνεργασία CMA CGM και MPA με στόχο την απανθρακοποίηση 

Συνεργασία CMA CGM και MPA με στόχο την απανθρακοποίηση 

63
Συνεργασία CMA CGM και MPA με στόχο την απανθρακοποίηση 

Ο όμιλος CMA CGM και η Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) υπέγραψαν πρόσφατα μνημόνιο συμφωνίας (MoU), προκειμένου να συνεργαστούν πάνω στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων απανθρακοποίησης και ψηφιοποίησης του ναυτιλιακού κλάδου.

Στοχεύοντας στην επιτάχυνση της απανθρακοποίησης της παγκόσμιας ναυτιλίας, οι δύο εταίροι θα διερευνήσουν τη χρήση ναυτιλιακών καυσίμων μηδενικών και χαμηλών ανθρακικών εκπομπών, όπως η συνθετική μεθανόλη, το βιομεθάνιο και τα βιοκαύσιμα, εστιάζοντας παράλληλα και στη χρήση συστημάτων δέσμευσης άνθρακα πάνω σε πλοία.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της να εξελιχθεί σε μια εταιρεία μηδενικών καθαρών ανθρακικών εκπομπών, σύμφωνα με τους στόχους που έχει θέσει για το 2050, η CMA CGM προχώρησε πρόσφατα σε μία ακόμα παραγγελία δέκα πλοίων διπλού καυσίμου κατανάλωσης LNG και έξι πλοίων διπλού καυσίμου κατανάλωσης μεθανόλης. Τρία από τα πλοία κατανάλωσης καυσίμου LNG πρόκειται να ενταχθούν στο νηολόγιο της Σιγκαπούρης, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της Σιγκαπούρης για τη διαμόρφωση ενός ναυτιλιακού μέλλοντος απαλλαγμένου από τις ανθρακικές εκπομπές.

Τέλος, οι δύο εταίροι θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη νέων λύσεων ψηφιοποίησης, ενίσχυσης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και διαχείρισης δεδομένων, καθώς και έξυπνων εργαλείων αυτοματισμού, με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας και την ενίσχυση της ασφάλειας πάνω στα πλοία.

Φωτό: www.cma-cgm.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.