LNGCs: Η Ιαπωνία, το σημείο ενδιαφέροντος;

LNGCs: Η Ιαπωνία, το σημείο ενδιαφέροντος;

89
LNGCs: Η Ιαπωνία, το σημείο ενδιαφέροντος;

Κύματα καύσωνα αναμένεται να πλήξουν την Ιαπωνία, αυξάνοντας τις ενεργειακές απαιτήσεις της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου και επηρεάζοντας δυνητικά την παγκόσμια αγορά LNG. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, οι τοπικές αρχές προειδοποίησαν τους πολίτες για τον κίνδυνο μιας επικείμενης ενεργειακής ανεπάρκειας.

Στο πλαίσιο αυτό, το Τόκιο έχει ζητήσει από τους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση ενέργειας την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου, ενώ την ίδια ώρα έχει τεθεί σε τροχιά η επανεκκίνηση γηραιότερων εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής κατανάλωσης φυσικού αερίου. Ακόμη, εξετάζονται αλλαγές στα προγραμματισμένα σχέδια συντήρησης πυρηνικών αντιδραστήρων.

Η νέα ενεργειακή πρόκληση με την οποία έρχεται αντιμέτωπη η Ιαπωνία δύναται να επηρεάσει σημαντικά την αγορά του LNG και των LNGCs. Άλλωστε, η Ιαπωνία συνιστά πρωταγωνιστή του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου LNG και συνήθη προορισμό για τα LNG carriers.

Ένα spillover φαινόμενο της αύξησης της ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια στην αγορά LNG δεν μπορεί να αποκλειστεί. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι τιμές φυσικού αερίου ενδέχεται να καταγράψουν νέα αύξηση και η ζήτηση για τη θαλάσσια μεταφορά του να αυξηθεί περαιτέρω, οδηγώντας περισσότερα LNGCs ανατολικά του Σουέζ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.