Η «καρδιά» του LNG χτυπά στην Ασία

Η «καρδιά» του LNG χτυπά στην Ασία

88
Η «καρδιά» του LNG χτυπά στην Ασία

Σημαντικές παραμένουν οι επενδύσεις σε υποδομές επαναεριοποίησης φυσικού αερίου στην Ασία, αντιστοιχώντας στο 75% περίπου των συνολικών προσθηκών στην παγκόσμια δυναμικότητα μεταξύ του 2022 και του 2026.

Όπως αναφέρει σε πρόσφατη έκθεσή της η Global Data, στην Ασία αναμένεται να πραγματοποιηθούν έργα που θα προσθέσουν capacity επαναεριοποίησης ύψους 17,7 τρισ. κυβικών ποδιών.

Αναλυτές της Global Data σχολίασαν τα εξής: «Η Κίνα αναμένεται να οδηγήσει τις αυξήσεις στο capacity επαναεριοποίησης φυσικού αερίου έως το 2026, λόγω της ολοένα αυξανόμενης ζήτησης». […]

Παράλληλα, η Global Data καταδεικνύει την Ευρώπη ως δεύτερη στη σχετική κατάταξη. Τα έργα υποδομών στην Ευρώπη έως το 2026 αντιστοιχούν περίπου στο 16% των συνολικών, με τη Γερμανία να βρίσκεται στο τιμόνι τέτοιων ενεργειών. Η τελευταία αναμένεται να αυξήσει τη δυναμικότητα επαναεριοποίησής της κατά 469,5 δισ. κυβικά πόδια έως το 2026.

Τρίτη στην κατάταξη αναμένεται να είναι η Αφρική, με το Μαρόκο να πρωταγωνιστεί, καθώς εκτιμάται πως θα αυξήσει τη δυναμικότητα επαναεριοποίησης φυσικού αερίου κατά 247,1 δισ. κυβικά πόδια έως το 2026.

Φωτό: Garry Chapple/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.