Ηνωμένο Βασίλειο: £2,4 εκατ. για την ευημερία των ναυτικών

Ηνωμένο Βασίλειο: £2,4 εκατ. για την ευημερία των ναυτικών

92
Ηνωμένο Βασίλειο: £2,4 εκατ. για την ευημερία των ναυτικών

Ο Βρετανός υπουργός Robert Courts ανακοίνωσε κυβερνητική χρηματοδότηση £2,4 εκατ. σε τρεις οργανισμούς για projects με επίκεντρο την ευημερία των ναυτικών, τις δεξιότητές τους και τη διαφορετικότητα στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Η νέα χρηματοδότηση ανακοινώθηκε στο Mersey Maritime Exchange στο Λίβερπουλ, με τον κ. Courts να υπογραμμίζει ότι το πακέτο αυτό θα υποστηρίξει σε μεγάλο βαθμό την εκπαίδευση των κατώτερων πληρωμάτων.

Η χρηματοδότηση εντάσσεται στη στρατηγική Maritime 2050 του Ηνωμένου Βασιλείου για την εγχώρια ναυτιλιακή βιομηχανία στον δρόμο προς το 2050.

Ο κ. Courts, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η ευημερία των ναυτικών βρίσκεται στην καρδιά της ατζέντας του Maritime 2050 και ξέρουμε ότι οι δυσκολίες ψυχικής υγείας στη θάλασσα επηρεάζουν χιλιάδες ναυτικούς. Δεσμευόμαστε να το αντιμετωπίσουμε και να χτίσουμε έναν διαφοροποιημένο, με υψηλές δεξιότητες και συναρπαστικό κλάδο».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.