Νέα σύμπραξη για ανάπτυξη δίχρονων κινητήρων κατανάλωσης αμμωνίας

Νέα σύμπραξη για ανάπτυξη δίχρονων κινητήρων κατανάλωσης αμμωνίας

247
Νέα σύμπραξη για ανάπτυξη δίχρονων κινητήρων κατανάλωσης αμμωνίας

Η ελβετική εταιρεία σχεδιασμού κινητήρων WinGD και το Engine Machinery Division (EMD) του ομίλου Hyundai Heavy Industries πρόκειται να συνεργαστούν για την κατασκευή του πρώτου κινητήρα κατανάλωσης αμμωνίας της WinGD, πραγματοποιώντας ένα σημαντικό βήμα προόδου σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες απανθρακοποίησης του ναυτιλιακού κλάδου.

Στο πλαίσιο του μνημονίου συμφωνίας (MoU) που υπεγράφη στις 7 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της έκθεσης των «Ποσειδωνίων», οι δύο εταίροι στοχεύουν να παραδώσουν τον πρώτο κινητήρα έως το 2025, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει η WinGD για το λανσάρισμα νέων κινητήρων κατανάλωσης αμμωνίας. Το εν λόγω έργο πρόκειται να διερευνήσει τις δυνατότητες χρήσης της αμμωνίας ως καυσίμου τόσο στους κινητήρες πετρελαίου X-type όσο και στους κινητήρες διπλού καυσίμου X-DF της WinGD. Παράλληλα, οι εταιρείες θα ασχοληθούν και με την ανάπτυξη των σχετικών συστημάτων ασφαλείας, μείωσης εκπομπών και τροφοδοσίας καυσίμου των νέων κινητήρων.

Εκτός από τους κινητήρες κατανάλωσης καυσίμου αμμωνίας, η WinGD έχει αναπτύξει παράλληλα μια σειρά λύσεων απανθρακοποίησης, συμπεριλαμβανομένων υβριδικών συστημάτων ισχύος και καινοτόμων ψηφιακών συστημάτων βελτιστοποίησης της απόδοσης, τα οποία ελαχιστοποιούν την κατανάλωση καυσίμου και παρέχουν λειτουργική ευελιξία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.