Αύξηση των συνεργειών με φόντο τον EEXI

Αύξηση των συνεργειών με φόντο τον EEXI

55
Αύξηση των συνεργειών με φόντο τον EEXI

H MAN Energy Solutions υπέγραψε επιστολή δέσμευσης (LOC) με την εταιρεία διαχείρισης πλοίων Anglo-Eastern για την παροχή της λύσης Overridable Power Limitation (OPL), με στόχο την επίτευξη συμμόρφωσης των πλόων της εταιρείας με τον επικείμενο κανονισμό IMO MARPOL VI EEXI.

Η Anglo-Eastern έχει ζητήσει από τη MAN προτάσεις για κατάλληλες λύσεις μετασκευής για τα περίπου 300 πλοία του στόλου της που χρειάζονται το σύστημα OPL και τα οποία διαθέτουν τόσο μηχανικά (MC) όσο και ηλεκτρονικά (ΜΕ) ελεγχόμενους κινητήρες. Το σύστημα OPL μειώνει τις παραγόμενες ανθρακικές εκπομπές, περιορίζοντας τη μέγιστη ισχύ του κινητήρα και ως εκ τούτου και την κατανάλωση καυσίμου. Η MAN Energy Solutions ανέπτυξε το OPL προκειμένου να ανταποκριθεί στην επιθυμία των περισσότερων πλοιοκτητών για μια απλή και οικονομική λύση, η οποία θα εξασφαλίσει τη συμμόρφωση με τον επερχόμενο κανονισμό.

Ο Carsten Ostenfeldt, γενικός διευθυντής του ομίλου Anglo-Eastern Univan, ανέφερε σχετικά με τη νέα συμφωνία: «Ήταν σημαντικό για εμάς να διαθέτουμε μια έγκαιρη λύση για τους πελάτες μας και τα πλοία τους, η οποία θα είναι παράλληλα και ανταγωνιστική σε ό,τι αφορά το κόστος. Γνωρίζαμε ότι αρκετά πλοία στον κόσμο θα χρειαστούν ένα σύστημα περιορισμού της μέγιστης ισχύος του κινητήρα τους και γι’ αυτόν τον λόγο θέλαμε να κινηθούμε νωρίς, προκειμένου να διασφαλίσουμε αρκετά συστήματα για τη μετασκευή των πλοίων μας».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.