Αερομεταφορές και η τροχοπέδη του αυξημένου κόστους

Αερομεταφορές και η τροχοπέδη του αυξημένου κόστους

65
Αερομεταφορές και η τροχοπέδη του αυξημένου κόστους

Παρότι το κόστος των επιβατικών αερομεταφορών έχει αυξηθεί σημαντικά, η ζήτηση για επιβατικές αερομεταφορές εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου παραμένει ισχυρή. Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι οι πληθωριστικές πιέσεις εμφανίζονται επιμένουσες προκαλεί ανησυχία για τη βιωσιμότητα της ζήτησης στη βιομηχανία αερομεταφορών βραχυπρόθεσμα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, τα κόστη καυσίμων αποτελούν τη νέα σημαντική πρόκληση στη βιομηχανία, η οποία περιορίζει την κερδοφορία των εταιρειών. Το εν λόγω κόστος επί του παρόντος οι εταιρείες αποπειρώνται να μετακυλίσουν στους τελικούς καταναλωτές.

Οι εν λόγω εξελίξεις προκαλούν ανησυχία αναφορικά με τη βιωσιμότητα της ζήτησης, καθώς για την ώρα επικρατεί συσσωρευμένη επιθυμία στο επιβατικό κοινό λόγω της απουσίας ταξιδιών εν μέσω της πανδημίας, η οποία όμως αναμένεται να υποχωρήσει εφόσον το κόστος δεν μειωθεί.

Παράλληλα, η ΙΑΤΑ (International Air Transport Association) εκτιμά ότι οι παγκόσμιες εταιρείες αερομεταφορών θα καταγράψουν ζημία ύψους $9,7 δισ. το 2022, ενώ υπάρχει πιθανότητα για επιστροφή στα κέρδη το 2023.
[AS1]Αναδιατύπωση ?

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.