Άνοιγμα $3,5 δισ. στην αγορά τσιπ για την Ιαπωνία

Άνοιγμα $3,5 δισ. στην αγορά τσιπ για την Ιαπωνία

72
Άνοιγμα $3,5 δισ. στην αγορά τσιπ για την Ιαπωνία

Την είσοδό της στην αγορά τσιπ γνωστοποίησε η Ιαπωνία, μέσω ανακοίνωσης της κυβέρνησης την Παρασκευή 17 Ιουνίου. Πιο συγκεκριμένα, η Ιαπωνία θα επενδύσει περίπου $3,55 δισ. για την κατασκευή εργοστασίου τσιπ.

Το Τόκιο στοχεύει στην ενίσχυση της ιαπωνικής βιομηχανίας τσιπ, με επίκεντρο την προσφορά τσιπ στην Ιαπωνία. Στο πλαίσιο αυτό, στη διαχείριση του εργοστασίου τσιπ θα συμμετέχει έμμεσα η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC).

Σημειώνεται ότι η Ταϊβάν διαθέτει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη βιομηχανία τσιπ.

H Japan Advanced Semiconductor Manufacturing, που αποτελεί joint venture της TSMC, της Sony Semiconductor Solutions Corp. και της Denso Corp., θα εκκινήσει λειτουργίες του εργοστασίου στον νομό Kumamoto, ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός Koichi Hagiuda. «Ελπίζουμε ότι θα συνεισφέρει συνεχώς στην ανάπτυξη της βιομηχανίας τσιπ αλλά και ότι θα προσφέρει ανθεκτικότητα στην αλυσίδα εφοδιασμού τσιπ της Ιαπωνίας», πρόσθεσε.

Το joint venture των τριών εταιρειών θα επενδύσει $8,6 δισ. για το εργοστάσιο, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιχορήγησης, ενώ η παραγωγή εκτιμάται πως θα εκκινήσει από τα τέλη του 2024.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.