Έκτο δεξαμενόπλοιο στον στόλο της Performance Shipping

Έκτο δεξαμενόπλοιο στον στόλο της Performance Shipping

485
Έκτο δεξαμενόπλοιο στον στόλο της Performance Shipping

H Performance Shipping ανακοίνωσε νωρίτερα την υπογραφή, μέσω θυγατρικής της, Μνημονίου Συμφωνίας για την απόκτηση ενός Aframax tanker μεταφορικής ικανότητας 105.071 dwt.

Το M/T Maran Sagitta το οποίο ναυπηγήθηκε το 2009 από τη Hyundai Heavy Industries Co. στη Νότια Κορέα θα μετονομαστεί σε M/T P. Sophia. Το εν λόγω πλοίο, το οποίο θα προστεθεί στον στόλο της Performance Shipping στις 5 Ιουλίου, διαθέτει σύστημα διαχείρισης θαλάσσιου έρματος (BMWS).

Με αφορμή τη νέα επενδυτική κίνηση της Performance ο CEO της εταιρείας Ανδρέας Μιχαλόπουλος τόνισε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την απόκτηση του έκτου μας δεξαμενόπλοιου Aframax. Η προσθήκη του M/T P. Sophia, ενός πλοίου υψηλών προδιαγραφών και σε πολύ καλή κατάσταση, θα ενισχύσει περαιτέρω τη λειτουργική μας μόχλευση ως αμιγώς εταιρεία δεξαμενόπλοιων. Η έγκαιρη παράδοση του πλοίου κατά τη διάρκεια μιας ισχυρής ναυλαγοράς θα συμβάλει άμεσα θετικά στις ταμειακές ροές μας. Πιστεύουμε ότι τα fundamentals του κλάδου μας είναι τα ισχυρότερα εδώ και πολύ καιρό, γεγονός που αποτελεί καλό οιωνό για τη συνέχιση των υψηλών ναύλων στο άμεσο μέλλον».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.