Νέα συμφωνία με επίκεντρο την ψηφιοποίηση containerships

Νέα συμφωνία με επίκεντρο την ψηφιοποίηση containerships

70
Νέα συμφωνία με επίκεντρο την ψηφιοποίηση containerships

Η εταιρεία τεχνολογίας Kongsberg Digital και η MSC, η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία τακτικών γραμμών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, υπέγραψαν συμβόλαιο για την ψηφιοποίηση του συνόλου του στόλου της MSC, ο οποίος αριθμεί περίπου 500 πλοία.

Η πενταετής συμφωνία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την παροχή της υπηρεσίας υποδομών δεδομένων Vessel Insight και της εφαρμογής Vessel Performance της Kongsberg Digital στο σύνολο των ιδιόκτητων πλοίων της MSC. H MSC αποτελεί μια ψηφιακά ώριμη ναυτιλιακή εταιρεία, η οποία ήδη χρησιμοποιεί αρκετές εφαρμογές και ψηφιακά συστήματα. Με τη χρήση της cloud-based ψηφιακής λύσης διαχείρισης δεδομένων Vessel Insight, η εταιρεία θα είναι σε θέση να επιτύχει μεγαλύτερη διαφάνεια και βελτιωμένη χρήση των ψηφιακών της δεδομένων.

Η συλλογή και η αξιοποίηση ποιοτικών δεδομένων μέσω των εφαρμογών του Kognifai Marketplace της Kongsberg αποτελεί το καλύτερο σημείο εκκίνησης για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων και των παραγόμενων βλαβερών εκπομπών, την αυτοματοποίηση των διαδικασιών σύνταξης χρήσιμων αναφορών και τη βελτίωση της ασφάλειας και της ευημερίας των πληρωμάτων μέσω σταθερής συνδεσιμότητας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Kongsberg Digital θα παρακολουθεί επίσης στενά τη χρήση του Vessel Insight από την MSC, ως ένα σημαντικό μέρος των υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της για μια ομαλή ψηφιακή μετάβαση και προκειμένου να εξασφαλίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη από την ψηφιοποίηση του στόλου της εταιρείας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.