Containerships: Άνοδος στους ναύλους με φόντο τη συμφόρηση;

Containerships: Άνοδος στους ναύλους με φόντο τη συμφόρηση;

85
Containerships: Άνοδος στους ναύλους με φόντο τη συμφόρηση;

Παρά το γεγονός ότι η ναυλαγορά των containerships έχει έρθει αντιμέτωπη με πτωτικές πιέσεις λόγω μείωσης της ζήτησης, ένα επικείμενο κύμα συμφόρησης στους λιμένες της Βόρειας Ευρώπης ενδέχεται να προσφέρει στήριξη στην αγορά. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του TheLoadstar, οι ναύλοι στη spot αγορά από την Ασία στη Βόρεια Ευρώπη ίσως αυξηθούν σημαντικά τις ερχόμενες εβδομάδες, καθώς οι λιμένες της Βόρειας Ευρώπης είναι αντιμέτωποι με την έλλειψη διαθέσιμου αποθηκευτικού χώρου.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα οι κολοσσοί των τακτικών γραμμών MSC και Maersk αποφάσισαν να προσθέσουν τον λιμένα Zeebrugge στα δρομολόγιά τους, προκειμένου να συνιστά εναλλακτική έναντι των τερματικών τους σταθμών στην Αμβέρσα και στο Ρότερνταμ. Την ίδια ώρα, πρόσφατη ανάλυση της Drewry υπογραμμίζει ότι η παραγωγικότητα των λιμένων της Βόρειας Ευρώπης έχει καταγράψει πτώση τα τελευταία έτη.

Φωτό: Wolf Achim Wiegand/ Pexels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.