GasLog – ABS – DSME: Συνεργασία με φόντο μια ανθρακικά ουδέτερη ναυτιλία

GasLog – ABS – DSME: Συνεργασία με φόντο μια ανθρακικά ουδέτερη ναυτιλία

278
GasLog – ABS – DSME: Συνεργασία με φόντο μια ανθρακικά ουδέτερη ναυτιλία

O νηογνώμονας ABS, η Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME) και η GasLog ενώνουν τις δυνάμεις τους, στοχεύοντας στη διαμόρφωση ενός ανθρακικά ουδέτερου ναυτιλιακού κλάδου. Οι τρεις εταιρείες δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν για την ανάπτυξη ενός συστήματος δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο προορίζεται για χρήση σε πλοία (OCCS), υπογράφοντας ένα έργο από κοινού ανάπτυξης (JDP) κατά τη διάρκεια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης των Ποσειδωνίων.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι τρεις εταίροι θα συνεργαστούν για τον σχεδιασμό ενός OCCS που προορίζεται για ένα πλοίο μεταφοράς LNG το οποίο θα ναυπηγήσει η DSME, ενώ θα πραγματοποιήσουν και ένα σύνολο αναλύσεων κινδύνου και δοκιμών πριν από την εγκατάσταση του συστήματος στο πλοίο. Παράλληλα, το έργο θα επιδιώξει να λάβει έγκριση επί της αρχής (AIP) από τον ABS, ο οποίος θα παρέχει τεχνικές συμβουλές κατά τη διαδικασία της ανάπτυξης του συστήματος και θα επιβλέπει τη διαδικασία αξιολόγησης, καθοδηγώντας τα συνεργαζόμενα μέρη σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς για την ανάπτυξη του OCCS, η οποία υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί έως το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Η DSME έλαβε πέρυσι από την Gaslog μια παραγγελία για τέσσερα πλοία μεταφοράς LNG, η παράδοση των οποίων θα ξεκινήσει από το πρώτο μισό του 2024. Στόχος του έργου είναι η εγκατάσταση του συστήματος να συμπέσει με την κατασκευή των πλοίων, με την Gaslog να αναλαμβάνει τις τεχνικές απαιτήσεις για την εγκατάσταση και τη λειτουργία του OCCS, παρέχοντας παράλληλα πολύτιμη τεχνογνωσία ως προς τη διαχείριση των πλοίων, η οποία είναι απαραίτητη για την καλύτερη αξιολόγηση του σχεδιασμού του συστήματος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.