Έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη σχέση του ανθρώπου με το θαλάσσιο περιβάλλον

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη σχέση του ανθρώπου με το θαλάσσιο περιβάλλον

53
Έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη σχέση του ανθρώπου με το θαλάσσιο περιβάλλον

Η διαχρονική σχέση του ανθρώπου με το θαλάσσιο περιβάλλον και ειδικότερα με τις θαλάσσιες χελώνες, ενός εμβληματικού είδους των θαλασσών, είναι το θέμα της έκθεσης φωτογραφίας που διοργανώνει ο Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών MEDASSET στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, από την Τρίτη 14 έως την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 στην αίθουσα «Αποθήκη». Αφορμή είναι η παγκόσμια ημέρα θαλάσσιας χελώνας που τιμάται στις 16 Ιουνίου. Την έκθεση θα πλαισιώσουν οι προβολές δυο οπτικοακουστικών έργων: Μιας ταινίας μικρού μήκους με θέμα την παρεμπίπτουσα αλιεία και ενός ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστή τη θαλάσσια χελώνα. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Ιουνίου στο Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ».

Το μήνυμα που φιλοδοξεί να μεταδώσει η έκθεση έχει να κάνει με την αρμονική συνύπαρξη μεταξύ ανθρώπων και θαλάσσιων χελωνών, μέσα από ένα φωτογραφικό πανόραμα εικόνων και στιγμών από δράσεις προστασίας σε όλη τη Μεσόγειο.

Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από το πανμεσογειακό περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Προστασία των θαλάσσιων χελωνών στη Μεσόγειο», που λαμβάνει χώρα σε δεκατρείς μεσογειακές χώρες (Ελλάδα, Τυνησία, Λίβανος, Τουρκία, Αλβανία, Αλγερία, Αίγυπτος, Κύπρος, Μαρόκο, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Λιβύη) και ενώνει κάτω από μια κοινή ομπρέλα επιστήμονες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, διεθνείς οργανισμού (όπως τα Ηνωμένα Έθνη), εθελοντές και τοπικές κοινωνίες για την προστασία αυτού του ευάλωτου είδους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.