Χ. Φαφαλιός: «Να αναγνωριστεί ο ρόλος των ναυτικών»

Χ. Φαφαλιός: «Να αναγνωριστεί ο ρόλος των ναυτικών»

239
Χ. Φαφαλιός: «Να αναγνωριστεί ο ρόλος των ναυτικών»

Εκτενή αναφορά στη συμβολή των ναυτικών στο παγκόσμιο εμπόριο και στην παγκόσμια οικονομία ιδιαίτερα τα τελευταία δυόμισι έτη της πανδημίας έκανε ο κ. Χαράλαμπος Φαφαλιός, πρόεδρος του Greek Shipping Co-operation Committee (GSCC), κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε σεμινάριο που διοργάνωσε το Maritime London και τέλεσε υπό την αιγίδα του UK Department for International Trade.

O κ. Φαφαλιός τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι κυβερνήσεις δεν έχουν αναγνωρίσει την προσφορά των ναυτικών όλο αυτό το διάστημα, γεγονός το οποίο, όπως σχολίασε, είναι «εγκληματικό». Ο πρόεδρος του GSCC πρόσθεσε ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη του κλάδου θα πρέπει να ενισχύσουν το S (social) στο πλαίσιο του ESG, καθώς «οι ναυτικοί αποτελούν το μεγαλύτερο asset για την ελληνική ναυτιλία», ενώ σε σχετική ερώτηση για τις πράσινες τεχνολογίες ανέφερε ότι ακόμη καμία από τις διαθέσιμες επιλογές δεν είναι πραγματικά πράσινη και για τη χρήση τους πολύ μεγάλη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην ασφάλεια των πληρωμάτων.

Ο κ. Γιώργος Ξηραδάκης, ιδρυτής της XRTC Business Consultants, ο οποίος επίσης συμμετείχε στη συζήτηση, τόνισε ότι υπάρχει πρόοδος σε ό,τι αφορά την ανάδειξη του ρόλου και της σημασίας των ναυτικών, στηρίζοντας το επιχείρημά του στο γεγονός ότι κύρια έμφαση από τη ναυτιλιακή κοινότητα και τα ΜΜΕ δίνεται στην υγεία των πληρωμάτων των ελληνικών πλοίων που κρατούνται στον Περσικό Κόλπο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.