Τα LNG carriers στο επενδυτικό «στόχαστρο»

Τα LNG carriers στο επενδυτικό «στόχαστρο»

188
Τα LNG carriers στο επενδυτικό «στόχαστρο»

Ο ρόλος του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου και ως εμπορεύματος συνεχίζει να αναβαθμίζεται αδιάκοπα, με πληθώρα παραγγελιών τόσο για πλοία κατανάλωσης LNG αλλά και για πλοία μεταφοράς του ενεργειακού αγαθού.

Ειδικότερα, θυγατρική εταιρεία της Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προέβη σε παραγγελία τριών LNG carriers, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία. Τα εν λόγω LNGCs θα διαθέτουν μεταφορική ικανότητα 175.000 κ.μ. έκαστο και προστίθενται στο ήδη υπάρχον ναυπηγικό πρόγραμμα της εταιρείας, το οποίο πλέον αριθμεί πέντε LNGCs, με εκτιμώμενο ορίζοντα παράδοσης μεταξύ 2025 και 2026.

Αξίζει να σημειωθεί πως και τα πέντε LNGCs θα κατασκευαστούν στο ιαπωνικό ναυπηγείο Jiangnan Shipyard, με την Κίνα να κάνει βήματα στον στίβο ναυπηγήσεων των LNGCs, στον οποίο η Νότια Κορέα κατέχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Παράλληλα, η νοτιοκορεατική KSOE ανακοίνωσε πρόσφατα πως εξασφάλισε νέα παραγγελία για τη ναυπήγηση δύο LNG carriers, έναντι περίπου $460 εκατ., τα οποία εκτιμάται ότι θα παραδοθούν έως το 2025.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.