Διώρυγα του Σουέζ: Προσεχώς έσοδα-«μαμούθ»

Διώρυγα του Σουέζ: Προσεχώς έσοδα-«μαμούθ»

110
Διώρυγα του Σουέζ: Προσεχώς έσοδα-«μαμούθ»

Αισιόδοξες παραμένουν οι εκτιμήσεις της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ για την πορεία των εσόδων α’ εξαμήνου του 2022. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Arab News, επικαλούμενο δηλώσεις του προέδρου της Αρχής της Διώρυγας, Osama Rabie, τα εκτιμώμενα έσοδα για το α’ εξάμηνο του 2022 ανέρχονται σε $3,5 δισ.

Τα έσοδα της Διώρυγας κατέγραψαν άνοδο περίπου 23% τον Μάιο του 2022 έναντι του Μαΐου του 2021 και διαμορφώθηκαν στα $657 εκατ. Η αυξητική πορεία των εσόδων αποδίδεται, σύμφωνα με τον κ. Osama Rabie, σε πληθώρα παραγόντων, όπως η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, η συνεχής ανάκαμψη του παγκόσμιου εμπορίου αλλά και η άνοδος των τελών διέλευσης της Διώρυγας.

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή της Διώρυγας έχει προβεί και σε εκτιμήσεις για έσοδα-ρεκόρ για το δημοσιονομικό έτος με πέρας τις 30 Ιουνίου του 2022, τα οποία αναμένεται να διαμορφωθούν περίπου στα $7 δισ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.