Bulk carriers: Τα μεγάλα μεγέθη ανακτούν «χαμένο έδαφος»

Bulk carriers: Τα μεγάλα μεγέθη ανακτούν «χαμένο έδαφος»

146
Bulk carriers: Τα μεγάλα μεγέθη ανακτούν «χαμένο έδαφος»

Σε αντίθετες κατευθύνσεις κινούνται οι ναύλοι των bulk carriers ανάλογα του μεγέθους, με τα μεγαλύτερα μεγέθη να καταγράφουν άνοδο, ανακτώντας μέρος των χαμένων εδαφών και τα μικρότερα να σημειώνουν πτώση. Βάσει πρόσφατης εβδομαδιαίας έκθεσης (30/5-3/6) του ναυλομεσιτικού οίκου Clarksons, τα κέρδη των Capesizes στη spot αγορά κατέγραψαν άνοδο 17% και διαμορφώθηκαν στα $17.057/ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τα Capesizes που φέρουν scrubbers τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα $34.860/ημέρα, απόρροια μεταξύ άλλων της σημαντικής διαφοράς στην τιμή του HSFO και του VLSFO. Από την άλλη στα μικρότερα μεγέθη καταγράφηκαν πτώσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Clarksons, η ναυλαγορά των containerships εμφανίζει σημάδια σταθερότητας με τους ναύλους στην αγορά χρονοναυλώσεων να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα: οι ναύλοι για ένα containership μεταφορικής ικανότητας 2.750 TEUs σε συμβόλαια διάρκειας 6-12 μηνών ανέρχονται σε $80.500/ημέρα, 15% υψηλότεροι σε σύγκριση με τις αρχές του έτους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.