Ρεκόρ παραγγελιών πλοίων κατανάλωσης LNG

Ρεκόρ παραγγελιών πλοίων κατανάλωσης LNG

460
Ρεκόρ παραγγελιών πλοίων κατανάλωσης LNG

Με εντυπωσιακούς ρυθμούς συνεχίζονται οι παραγγελίες πλοίων κατανάλωσης LNG, καθώς η ναυτιλιακή βιομηχανία αποπειράται να αξιοποιήσει στο μέγιστο τις δυνατότητες μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος που προσφέρει το καύσιμο.

Πρόσφατη έκθεση του νηογνώμονα DNV καταδεικνύει τους επενδυτικούς ρυθμούς ρεκόρ σε πλοία κατανάλωσης LNG. Σύμφωνα με την έκθεση, οι παραγγελίες πλοίων κατανάλωσης LNG εντός του β’ τριμήνου ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 30, καταγράφοντας ρεκόρ τριμήνου πριν καν αυτό ολοκληρωθεί.

Επί του παρόντος, το orderbook των LNG-fuelled πλοίων αριθμεί 805 πλοία και 229 πλοία με τον χαρακτηρισμό LNG ready. Αξίζει να σημειωθεί ότι, από τις αρχές του 2022, ο DNV εκτιμά πως έχουν λάβει χώρα παραγγελίες για 151 πλοία με δυνατότητα κατανάλωσης LNG. Τα 175 από αυτά είναι containerships, τα 95 car carriers, τα 88 tankers και τα 44 bulk carriers.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.