Νέες πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης του ναυτιλιακού κλάδου

Νέες πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης του ναυτιλιακού κλάδου

53
Νέες πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης του ναυτιλιακού κλάδου

Η δανική εταιρεία ναυσιπλοΐας και εφοδιαστικής DFDS ανακοίνωσε στην ενδιάμεση έκθεσή της για το πρώτο τρίμηνο του 2022 πως πρόκειται να εντείνει τις προσπάθειές της για την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης και την επίτευξη της πλήρους κλιματικής ουδετερότητας μέσω της λήψης νέων πρωτοβουλιών.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία σκοπεύει να επιτύχει τους περιβαλλοντικούς της στόχους μέσω της ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ διαφόρων κλάδων, της αποτελεσματικής αξιοποίησης των πόρων της και της υλοποίησης έργων απανθρακοποίησης μεγάλης κλίμακας. Ήδη από το 2020 η DFDS έχει παρουσιάσει ένα φιλόδοξο σχέδιο δράσης για τη συνεχή μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου των δραστηριοτήτων της, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την παραλαβή ενός πράσινου επιβατηγού πλοίου έως το 2025.

Επιπλέον, η DFDS συνεργάζεται με αρκετές εταιρείες από διαφορετικά τμήματα της αλυσίδας αξίας, όπως προμηθευτές γεωργικών προϊόντων, παραγωγούς τροφίμων, προμηθευτές καυσίμων και παρόχους υπηρεσιών logistics, με στόχο την ανάπτυξη νέων διαδρόμων πράσινων μεταφορών.

Παράλληλα, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει για τη μείωση των εκπομπών των υπαρχόντων πλοίων του στόλου της, η DFDS σκοπεύει μέσα στο 2022 να υλοποιήσει ένα σύνολο πρωτοβουλιών, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ολοκλήρωση των δοκιμών και την έναρξη της χρήσης βιοκαυσίμων στα πλοία της εταιρείας, καθώς και την εγκατάσταση τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος.

Φωτό: DFDS/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.