FMC: Οι ιστορικά υψηλοί ναύλοι, απόρροια της άνευ προηγουμένου ζήτησης 

FMC: Οι ιστορικά υψηλοί ναύλοι, απόρροια της άνευ προηγουμένου ζήτησης 

93
FMC: Οι ιστορικά υψηλοί ναύλοι, απόρροια της άνευ προηγουμένου ζήτησης 

H Επίτροπος Rebecca F. Dye της Federal Maritime Commission (FMC) των ΗΠΑ δημοσιοποίησε την Τρίτη 31 Μαΐου την έκθεσή της «The Effects of COVID-19 on the U.S. International Ocean Transportation Supply Chain», μετά από δύο χρόνια ερευνών για το πώς η πανδημία επηρέασε τις θαλάσσιες εφοδιαστικές αλυσίδες.

Οι εισαγωγείς και οι εξαγωγείς που συμμετείχαν στην έρευνα υπογράμμισαν δύο κύριες προκλήσεις που σχετίζονται με την πανδημία: το υψηλό κόστος μεταφοράς εμπορευμάτων και τις υπερβολικές χρεώσεις για την επισταλία. Η Επίτροπος Dye σχολίασε: «Οι ιστορικά υψηλοί ναύλοι με τους οποίους ήρθαν αντιμέτωποι οι Αμερικανοί εισαγωγείς και εξαγωγείς ήταν ολέθριοι για πολλούς, αλλά θέλω να τονίσω ότι η Επιτροπή έκανε τη δουλειά της κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Οι αγορές μας είναι ανταγωνιστικές και έχουν καθοριστεί από την άνευ προηγουμένου καταναλωτική δαπάνη, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, η οποία ξεπέρασε την προσφορά χωρητικότητας των πλοίων. Η συμφόρηση περιόρισε περαιτέρω τη διαθέσιμη χωρητικότητα».

Η έκθεση της Επιτρόπου περιλαμβάνει επίσης 12 προτάσεις για την ενίσχυση της διαφάνειας και της συνέπειας στις λιμενικές λειτουργίες, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την επιστροφή κενών εμπορευματοκιβωτίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.