Latsco: Παραλαβή των νεότευκτων YIANNIS LATSIS και ERIETTA LATSI

Latsco: Παραλαβή των νεότευκτων YIANNIS LATSIS και ERIETTA LATSI

1720
Latsco: Παραλαβή των νεότευκτων YIANNIS LATSIS και ERIETTA LATSI

Την παράδοση νεότευκτων δεξαμενόπλοιων που φέρουν την ελληνική σημαία ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Latsco Marine Management. Τα εν λόγω δεξαμενόπλοια είναι τύπου VLCC και αποτελούν μέρος πρόσφατης ναυπηγικής κίνησης της Latsco με επίκεντρο τα πετρελαιοφόρα μεγαλύτερου μεγέθους.

Η Latsco θέλοντας να τιμήσει τον ιδρυτή της και τη σύζυγό του ονόμασε τα δύο δεξαμενόπλοια σε YIANNIS LATSIS και ERIETTA LATSI. Τα πλοία κατασκευάστηκαν στο νοτιοκορεατικό ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries και συνιστούν πλοία υψηλών προδιαγραφών με στόχο την ενεργειακή αποδοτικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα.

Η τελετή ονοματοδοσίας των δύο πλοίων έλαβε χώρα στις 30 Μαΐου, σηματοδοτώντας την επιστροφή της εταιρείας στην αγορά θαλάσσιας μεταφοράς crude.

Τέλος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, πέραν των νεότευκτων VLCCs, ο στόλος της απαρτίζεται από LPG carriers, μεσαίου και μεγάλου μεγέθους και δεξαμενόπλοια τύπου LR2 και MR.

IMG_20220416_143125

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.