Κινήσεις της Maersk με φόντο τους αιθέρες

Κινήσεις της Maersk με φόντο τους αιθέρες

92
Κινήσεις της Maersk με φόντο τους αιθέρες

Την ηγετική της θέση ως πρωτοπόρος στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες προσβλέπει να εδραιώσει η Maersk, με νέα στρατηγική επένδυση. Πιο συγκεκριμένα, βάσει ανακοίνωσης της εταιρείας την Πέμπτη 2 Ιουνίου, ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Senator International, μιας εταιρείας διαμεταφοράς (freight forwarder) διεθνούς βεληνεκούς, με ισχυρή παρουσία στις αεροπορικές εμπορευματικές μεταφορές.

Η απόκτηση της Senator από τη Maersk διευρύνει τις υπηρεσίες που δύναται να προσφέρει η εταιρεία και συγχρόνως της προσφέρει ευελιξία όσον αφορά την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών εφοδιασμού.

Πέραν της Maersk, σημαντικές επενδύσεις έχουν πραγματοποιήσει και άλλες εταιρείες του κλάδου της liner ναυτιλίας στα logistics. Η Hapag-Lloyd ανακοίνωσε την 1η Ιουνίου την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Deutsche Afrika-Linien, γερμανικής εταιρείας των τακτικών γραμμών. Συνεπώς, η Hapag-Lloyd προσβλέπει σε επέκτασή της στην Αφρική, η οποία, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στη σχετική δήλωση, συνιστά στρατηγική αγορά για την εταιρεία.

Φωτό: Maersk

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.