Νεπάλ: Αγνοείται αεροσκάφος με 22 επιβαίνοντες

Νεπάλ: Αγνοείται αεροσκάφος με 22 επιβαίνοντες

62
Νεπάλ: Αγνοείται αεροσκάφος με 22 επιβαίνοντες

Αεροσκάφος ιδιωτικής αεροπορικής εταιρίας του Νεπάλ, με 22 επιβαίνοντες, αγνοείται, σύμφωνα με στελέχη της εταιρίας και κρατικούς αξιωματούχους.

Το μικρό αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από την τουριστική πόλη Ποκάρα σε απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, προς την Τζομσόμ, δήλωσαν οι πηγές αυτές. Το αεροσκάφος το διαχειρίζεται η Tara Air, που χρησιμοποιεί κυρίως αεροσκάφη Twin Otter καναδικής κατασκευής.

«Το επιβατικό αεροσκάφος που ανήκει στην Tara Air αγνοείται», δήλωσε στο πρακτορείο Xinhua ο Σίβα Πρασάντ Ριτζάλ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος των αρχών στην περιοχή της Ποκάρα, πρωτεύουσας της επαρχίας Γκαντάκι. «Μετέφερε 19 επιβάτες και τρία μέλη πληρώματος».

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Ποκάρα στις 09.55 π.μ. τοπική ώρα και αναμενόταν στην Τζομσόμ στις 10.20 π.μ. Ωστόσο, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με το αεροσκάφος, δήλωσε ο ίδιος.

Στέλεχος της αεροπορικής εταιρίας δήλωσε στο Reuters ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν τέσσερις Ινδοί και δύο ακόμα ξένοι πολίτες, των οποίων η εθνικότητα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ενημέρωση: Δευτέρα 30/5 – 10.45 (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεκατέσσερα πτώματα βρέθηκαν στο κουφάρι του επιβατικού αεροσκάφους που συνετρίβη στην πλαγιά βουνού στο Νεπάλ με 22 επιβαίνοντες, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της ασιατικής χώρας.

«Έχουν ανασυρθεί 14 πτώματα μέχρι στιγμής, οι έρευνες συνεχίζονται» για να εντοπιστούν οι υπόλοιποι 8 επιβαίνοντες στο αεροπλάνο, «ο καιρός είναι άσχημος, μολαταύτα μπορέσαμε να στείλουμε ομάδα στον τόπο της συντριβής», όμως έκτοτε «δεν έχει καταστεί δυνατή καμία άλλη πτήση» ελικοπτέρου των μονάδων έρευνας και διάσωσης, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντίο Τσάντρα Λαλ Καρν.

Στο αεροσκάφος της Tara Air επέβαιναν 19 επιβάτες, ανάμεσά τους τέσσερις υπήκοοι Ινδίας και δύο υπήκοοι Γερμανίας, και τριμελές πλήρωμα.

 

Τελευταία Ενημέρωση: Τρίτη 31/5 – 12.30 (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ανασύρθηκαν τα πτώματα των 22 ανθρώπων -19 επιβατών και τριών μελών πληρώματος- που επέβαιναν σε αεροσκάφος που συνετρίβη στα Ιμαλάια, στο Νεπάλ, προχθές Κυριακή, δήλωσε αξιωματούχος.

Πέρα από έξι αλλοδαπούς, δύο υπηκόους Γερμανίας και τέσσερις υπηκόους της Ινδίας, όλα τα υπόλοιπα θύματα ήταν πολίτες του Νεπάλ. Το επιβατικό αεροσκάφος, δικινητήριο De Havilland Canada DHC-6-300 Twin Otter, συνετρίβη περίπου 15 λεπτά μετά την απογείωσή του από την Ποχάρα, 125 δυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού, το πρωί της Κυριακής. Προορισμός του ήταν η Τζόμσομ, δημοφιλής προορισμός τουριστών, προσκυνητών και ορειβατών, 80 χιλιόμετρα δυτικότερα. Η πτήση δεν θα διαρκούσε παρά είκοσι λεπτά.

«Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν και τα 22 πτώματα από τον τόπο της συντριβής», δήλωσε ο Ντίο Τσάντρα Λαλ Κάρνα, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Άνδρες του στρατού ανέσυραν αρχικά 21 πτώματα από τα συντρίμμια, σκορπισμένα σε απόκρημνη πλαγιά βουνού, σε υψόμετρο 14.500 ποδών (4.420 μ.), χθες Δευτέρα. Το τελευταίο που έμενε ανασύρθηκε σήμερα το πρωί, διευκρίνισε ο κ. Κάρνα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.