Σημάδια «αποσυμπίεσης» στη Σαγκάη

Σημάδια «αποσυμπίεσης» στη Σαγκάη

98
Σημάδια «αποσυμπίεσης» στη Σαγκάη

H συμφόρηση πλοίων στο λιμάνι της Σαγκάης παραμένει υψηλή, παρά την άρση ορισμένων περιοριστικών μέτρων. Ωστόσο, η κατάσταση αρχίζει να βελτιώνεται σημαντικά, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της VesselsValue.

Πλέον ο χρόνος αναμονής των tankers, bulkers και containerships στον κινεζικό λιμένα είναι 34 ώρες έναντι 66 στα τέλη Απριλίου. Η συνέχιση της μείωσης του χρόνου αναμονής αυτομάτως θα σημάνει ένα παράθυρο ευκαιρίας για τις εφοδιαστικές αλυσίδες, οι οποίες τα τελευταία δύο χρόνια έχουν έρθει αντιμέτωπες με σημαντικές προκλήσεις.

Στα επιμέρους δεδομένα της VesselsValue, ο μέσος χρόνος αναμονής των containerships είναι οι 36 ώρες, από τις 69 ώρες στα τέλη Απριλίου. Ο χρόνος αναμονής των containerships στη Σαγκάη είναι υψηλότερος κατά 13 ώρες έναντι των περσινών επιπέδων.

Παράλληλα, η συμφόρηση των bulk carriers κινείται σε επίπεδα υψηλότερα από πέρυσι και συγκριτικά με τον μέσο όρο τριετίας. Πλέον ο χρόνος αναμονής των bulkers είναι οι 38 ώρες, ενώ στα δεξαμενόπλοια ο μέσος χρόνος αναμονής είναι οι 18 ώρες.

Βασικό ερώτημα κατά τη VesselsValue είναι κατά πόσο το κύμα συμφόρησης στη Σαγκάη θα επηρεάσει τη ναυτιλιακή κίνηση σε άλλα μέρη του κόσμου. Κάποια πρώτα στοιχεία καταδεικνύουν ότι οι καθυστερήσεις σε Διώρυγα Παναμά και Κόλπο του San Pedrο αυξάνονται.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.