Ινδικά «βλέμματα» προς το ρωσικό LNG

Ινδικά «βλέμματα» προς το ρωσικό LNG

130
Ινδικά «βλέμματα» προς το ρωσικό LNG

Σε αποχώρησή του από LNG projects στη Ρωσία ευελπιστεί ο κολοσσός της αγοράς πετρελαίου Shell. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο πηγές του, η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με κοινοπραξία ινδικών εταιρειών ενέργειας, προκειμένου να πουλήσει το μερίδιό της στο Sakhalin-2 LNG project.

Η Ινδία άλλωστε έχει επιδείξει αυξανόμενο ζήλο για τον εμπλουτισμό του ενεργειακού της χαρτοφυλακίου, και δη με ρωσικά ενεργειακά αγαθά. Την ίδια ώρα που διεθνείς εταιρείες και κυβερνήσεις έχουν επιβάλει (επισήμως και μη) εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, η Ινδία έχει εκμεταλλευτεί την περίσταση προκειμένου να αποκτήσει φθηνό ρωσικό πετρέλαιο.

Παράλληλα, καθώς η Ινδία προσβλέπει σε ενίσχυση της παρουσίας του φυσικού αερίου στην ενεργειακή εξίσωσή της τις επόμενες δεκαετίες, η είσοδός της σε projects ρωσικού LNG «στρώνει» τον δρόμο προς την ικανοποίηση των επιθυμιών της.

Η έμμεση υποστήριξη της Ινδίας καθώς και άλλων χωρών, όπως της Κίνας, προς τη Ρωσία επιτρέπει στη Μόσχα να διατηρήσει ακέραιες τις βλέψεις της για αύξηση της παραγωγής LNG. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS, η Ρωσία προσβλέπει σε ετήσια παραγωγή LNG μεταξύ των 80 και 140 εκατ. τόνων έως το 2035.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.