Η Σαγκάη άνοιξε – Η εφοδιαστική κρίση παραμένει;

Η Σαγκάη άνοιξε – Η εφοδιαστική κρίση παραμένει;

366
Η Σαγκάη άνοιξε – Η εφοδιαστική κρίση παραμένει;

Οι δραστηριότητες στο λιμάνι της Σαγκάης έχουν επιστρέψει σχεδόν σε κανονικούς ρυθμούς, μετά το μεγάλης διάρκειας lockdown που είχαν επιβάλει οι κινεζικές αρχές στο πλαίσιο της πολιτικής μηδενικής ανοχής για την αναχαίτιση της Covid-19.

Παρά τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, το πιο πιθανό είναι οι μεγάλες ανισορροπίες στο λιμάνι και στις βιομηχανίες της Σαγκάης να συνεχιστούν, διογκώνοντας την εφοδιαστική κρίση, η οποία συνεχίζει ακάθεκτη εδώ και περίπου δύο χρόνια.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών της Κίνας, η καθημερινή διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων από το λιμάνι της Σαγκάης ανέρχεται πλέον στο 95,3% των φυσιολογικών επιπέδων. Η άνοδος της λιμενικής δραστηριότητας στη Σαγκάη δεν συνοδεύεται και από αύξηση της μεταφοράς εμπορευμάτων στην ενδοχώρα μέσω φορτηγών, λόγω της έλλειψης οδηγών, επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Bloomberg. Είναι ενδεικτικό ότι η δραστηριότητα στη μεταφορά εμπορευμάτων μέσω του οδικού δικτύου τις πρώτες τρεις εβδομάδες του Μαΐου είναι μειωμένη κατά 81% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Εν κατακλείδι, η χαλάρωση των μέτρων στη Σαγκάη αποτελεί μια πρώτη θετική εξέλιξη για τα logistics, αν και, όπως διαφαίνεται, η επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα απέχει ακόμη πολύ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.