Δεξαμενόπλοια: Επιτάχυνση της ανάκαμψης βραχυπρόθεσμα;

Δεξαμενόπλοια: Επιτάχυνση της ανάκαμψης βραχυπρόθεσμα;

108
Δεξαμενόπλοια: Επιτάχυνση της ανάκαμψης βραχυπρόθεσμα;

Σε αισιόδοξες εκτιμήσεις για το βραχυπρόθεσμο μέλλον της αγοράς δεξαμενόπλοιων, και δη για τη spot ναυλαγορά, προέβη η Frontline κατά την ανακοίνωση των προκαταρκτικών οικονομικών αποτελεσμάτων α’ τριμήνου του 2022.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της Frontline, Lars H. Barstad: «[…] H αγορά των δεξαμενόπλοιων ήδη κατευθυνόταν προς μια σταδιακή ανάκαμψη εντός του 2022, με το πετρέλαιο να επιστρέφει σε προ-πανδημικά επίπεδα και τη ζήτηση στις OECD χώρες να καταγράφει υγιή αύξηση, όμως οι βραχυπρόθεσμες εξελίξεις φαίνεται να έχουν προκαλέσει επιτάχυνση των εν λόγω τάσεων. […] Η εικόνα των fundamentals της αγοράς είναι θελκτική λόγω της ιδιαίτερα περιορισμένης αύξησης της χωρητικότητας του παγκόσμιου στόλου πετρελαιοφόρων τα επόμενα έτη […]».

Σημειώνεται ότι, εντός του α’ τριμήνου του 2022, η Frontilne κατέγραψε έσοδα $31,1 εκατ., με το spot TCE των VLCC, Suezmax και LR2 δεξαμενόπλοιων να διαμορφώνεται στα $15.700, $16.900 και $19.000 ανά ημέρα αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.