Πυρκαγιά σε ferry στις Φιλιππίνες – Νεκροί επτά άνθρωποι

    58
    Πυρκαγιά σε ferry στις Φιλιππίνες – Νεκροί επτά άνθρωποι

    Toυλάχιστον επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα 24 τραυματίστηκαν σοβαρά όταν πυρκαγιά ξέσπασε σε ferry στις Φιλιππίνες τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 23 Μαΐου (06:30 τοπική ώρα).

    Το MV Mercraft 2 μετέφερε 126 επιβάτες και οκτώ μέλη πληρώματος όταν απέπλευσε από το Polilio Island με προορισμό το λιμάνι Real στην επαρχία Quezon. Πυκνός μαύρος καπνός υψωνόταν από το διώροφο σκάφος καθώς οι φλόγες το κατέτρωγαν ολόκληρο, δείχνουν εικόνες που δημοσιοποίησε η ακτοφυλακή. Πολλοί επιβάτες, πάνω σε σωστικές λέμβους ή φορώντας σωσίβια, έπεσαν στη θάλασσα. Δεκάδες περισυλλέχθηκαν από διερχόμενα πλοία.

    «Μπορέσαμε να διασώσουμε 40 ανθρώπους. Καταγράψαμε δύο θανάτους», είπε χαρακτηριστικά ο πλοίαρχος Μπρουνέτ Ασάγρα, το σκάφος του οποίου δεν απείχε παρά 500 μέτρα από το Mercraft 2 όταν εκδηλώθηκε η φωτιά, σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

    Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της ακτοφυλακής των Φιλιππίνων, 120 άτομα διασώθηκαν. Εικάζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από το μηχανοστάσιο.

    Φωτό:  PHILIPPINE COAST GUARD/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.