Ψήφος εμπιστοσύνης της αγοράς των VLGCs στην ευρωπαϊκή τεχνογνωσία

Ψήφος εμπιστοσύνης της αγοράς των VLGCs στην ευρωπαϊκή τεχνογνωσία

48
Ψήφος εμπιστοσύνης της αγοράς των VLGCs στην ευρωπαϊκή τεχνογνωσία

Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä ολοκλήρωσε με επιτυχία την παράδοση των συστημάτων παροχής καυσίμου LPG (LFSS) τα οποία είχε παραγγείλει η ναυτιλιακή εταιρεία BW LPG προκειμένου να εγκατασταθούν σε 15 VLGCs του στόλου της.

Η BW LPG θεωρείται μια από τις κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες στον κλάδο της μεταφοράς LPG διαθέτοντας το μεγαλύτερο στόλο VLGC πλοίων παγκοσμίως. Η εταιρεία παρήγγειλε τα πρώτα 4 συστήματα το 2018, έπειτα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση μιας δοκιμής πλήρους κλίμακας ενός δίχρονου κινητήρα προκειμένου να καταναλώνει καύσιμο LPG, ενώ η παραγγελία για τα υπόλοιπα 11 συστήματα έγινε το 2020.

Το σύστημα παροχής καυσίμου LPG Wärtsilä LFSS αποτελεί καταλυτικό παράγοντα για τη χρήση του LPG ως ναυτιλιακού καυσίμου, επιτρέποντας τη συμμόρφωση με τα όρια εκπομπών του ΙΜΟ χωρίς να απαιτείται η εγκατάσταση συστημάτων καθαρισμού καυσαερίων (scrubbers). Σε σύγκριση με το μαζούτ, η κατανάλωση καυσίμου LPG προσφέρει μείωση των εκπομπών οξειδίων του θείου (SOx) κατά 97%, των εκπομπών οξειδίων του αζώτου (NOx) κατά περίπου 20%, των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά περίπου 24% και των εκπομπών βλαβερών σωματιδίων κατά 90%.

Στα πλαίσια της μετασκευής των 15 πλοίων, η Wärtsilä ανέλαβε εκτός από την εγκατάσταση των συστημάτων και την πραγματοποίηση των απαιτούμενων τροποποιήσεων στα σχέδια των πλοίων. Το σύστημα Wärtsilä LFSS διατίθεται είτε ως μια αυτόνομη λύση παροχής καυσίμου LPG, είτε ως ένα ενσωματωμένο στοιχείο του συστήματος διαχείρισης φορτίου LPG, ενισχύοντας τις προσπάθειες των πλοιοκτητών για τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος για το ναυτιλιακό κλάδο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.