H κρουαζιέρα σε ρότα απανθρακοποίησης

H κρουαζιέρα σε ρότα απανθρακοποίησης

70
H κρουαζιέρα σε ρότα απανθρακοποίησης

Τη δέσμευσή της με επίκεντρο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός της επιβεβαίωσε η Carnival Corporation, κορυφαία εταιρεία κρουαζιέρας παγκοσμίως, με νέα κίνησή της. Πιο συγκεκριμένα, η Carnival συνιστά το νεότερο μέλος του Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping. Μάλιστα, η Carnival είναι η πρώτη εταιρεία κρουαζιέρας παγκοσμίως που αποφασίζει να συμμετάσχει στην εν λόγω πρωτοβουλία.

Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, οι στόχοι του Κέντρου ευθυγραμμίζονται σε σημαντικό βαθμό με τους αντίστοιχους που έχει θέσει η Carnival, η οποία προσβλέπει στην επίτευξη ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα έως το 2050.

Σημειώνεται ότι στο Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping συμμετέχει πληθώρα εταιρειών, μεταξύ άλλων κολοσσοί της αγοράς containerships (Hapag-Lloyd και Seaspan), κολοσσοί της αγοράς ενέργειας (BP, Total), ναυλωτές (Cargill), νηογνώμονες (ABS).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.