Navios Holdings: Κερδοφορία και οι εκτιμήσεις για το μέλλον

Navios Holdings: Κερδοφορία και οι εκτιμήσεις για το μέλλον

262
Navios Holdings: Κερδοφορία και οι εκτιμήσεις για το μέλλον

Σημαντική κερδοφορία κατέγραψε η Navios Maritime Holdings (Navios Holdings) το α’ τρίμηνο του 2022, με τα έσοδα της εταιρείας να ωθούνται ανοδικά, απόρροια των θετικών συνθηκών στην αγορά των bulk carriers.

Πιο συγκεκριμένα, η Navios Holdings κατέγραψε προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ύψους $73,8 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2022, αυξημένα κατά 71% σε σύγκριση με ένα έτος πριν ($49,2 εκατ.). Επιπλέον, το TCE της εταιρείας κατέγραψε άνοδο κατά 51,1% σε ετήσια βάση, καθώς διαμορφώθηκε στα $21.767/ημέρα το α’ τρίμηνο του 2022, έναντι $14.404/ημέρα το α’ τρίμηνο του 2021.

Η κ. Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και CEO της Navios Holdings, δήλωσε τα εξής: «Είμαι ευχαριστημένη με τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου του 2022. Το α’ τρίμηνο του 2022, η Navios Holdings κατέγραψε έσοδα $127,8 εκατ. και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων $73,8 εκατ.

»Η dry bulk αγορά είναι υγιής, όπως διαφαίνεται στα επίπεδα ναύλων που πετύχαμε το α’ τρίμηνο του 2022, τα οποία είναι πάνω από 50% υψηλότερα σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2021. Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικές γεωπολιτικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων του πολέμου στην Ουκρανία, της κινεζικής πολιτικής μηδενικής ανοχής ενάντια στην Covid-19 και των αυξανόμενων επιτοκίων και του πληθωρισμού. Μέχρι στιγμής, η επίδραση των εν λόγω παραγόντων για το εμπόριο ήταν θετική, καθώς οδήγησαν στη δημιουργία νέων trade routes με μεγαλύτερα τονομίλια. Η κατάσταση παραμένει ευμετάβλητη και παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.